VIDEO Incident v britské Dolní sněmovně. Oponent Camerona musel být vyveden

11.04.2016 18:50

Britský premiér David Cameron se naštval a rozhodl se zatopit všem neplatičům daní. Nastal čas se pořádně ponořit do Panama Papers a zjistit, kdo že se jim to vlastně všechno vyhýbá. Informuje deník The Sun.

VIDEO Incident v britské Dolní sněmovně. Oponent Camerona musel být vyveden
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Cameron

Premiér Cameron dnes předstoupil před britskou Dolní sněmovnu a jal se odpovědět na všechny otázky ohledně svých příjmů, daní a offshorového trustu jeho otce Iana Camerona, který se objevil v uniklých dokumentech Panama Papers.

Podle labouristy Dennise Skinnera – který během premiérova vystoupení jej nazval „úskočným Davem“, za což byl následně vyveden – rozděluje současná Cameronova kauza národ mnohem více, než například otázka členství v Evropské unii.

Cameron se v průběhu svého proslovu vyjádřil, že komentáře jeho kolegů na adresu jeho zesnulého otce byly „hluboce zraňující a naprosto nepravdivé“ a dodal, že jeho otce byl „tvrdě pracující muž a úžasný otec“. Následně odpověděl na všechny otázky, které mu jeho oponent Jeremy Corbyn položil.

Už dříve zmínil, že podíly v otcově offshoru prodal, aby nedošlo ke střetu zájmů, vysvětlil, že se jednalo o komerční, nikoli soukromý fond a dodal, že by stejným způsobem jako on měli zveřejnit své finance i Jeremy Corbyn jako lídr opozice, kancléř a s ním i stínový kancléř. Nikdo jiný prý nemusí.

Zároveň Cameron oznámil založení pracovní skupiny, jejímž cílem je došlápnout si na neplatiče daní a také uvedl, že se skupina bude do hloubky zabývat kauzou Panama Papers.

„Musíme skoncovat s pocitem, že existuje jedno pravidlo pro bohaté a jiné pro všechny ostatní,“ reagoval na jeho proslov Corbyn s tím, že veřejnost Cameronovi již nevěří a je třeba, aby se na Panama Papers podívali i nezávislí experti.

reklama

autor: spa

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …