Carevna Merkelová rozloží Evropu. Takto ostře o ní promluvila jiná významná dáma evropské politiky

17.09.2015 20:48

Předsedkyně radikální francouzské Národní fronty Marine Le Penová tvrdě zaútočila na německou kancléřku Angelu Merkelovou. Pokud jde o uprchlickou krizi, nejmocnější dáma Evropy se prý chová tak nepřijatelně, že je spoluzodpovědná za uprchlickou krizi.

Carevna Merkelová rozloží Evropu. Takto ostře o ní promluvila jiná významná dáma evropské politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marine Le Pen

„Obviňuji německou kancléřku před celou Evropou za nedovolené přistěhovalectví (...)  poté, co nastolila své finanční podmínky,“ uvedla Le Penová na akci belgické krajně pravicové strany Vlaams Belang (Vlámský zájem) ve vlámském parlamentu v Bruselu. S odvoláním na server rakouského deníku Die Presse o tom informuje server První zprávy.

Merkelovou následně označila za „carevnu“, která rozhoduje o obnovení hraničních kontrol v Německu, aniž to konzultuje s dalšími členy EU. Tento krok přitom povede k tomu, že řada uprchlíků tak zamíří místo Německa do Francie a bude „vysávat tamní sociální systém“. Tak to alespoň vidí Le Penová, podle níž jde běžencům právě o to, aby získali štědré sociální dávky.

Šéfka stále populárnější Národní fronty však zároveň hájila svrchovanost národního státu, kterou ohrožuje diktatura EU z Bruselu. Za pozornost také stojí, že proti vystoupení Le Penové v Bruselu protestovalo asi 250 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…