Čas slov končí, naznačuje Severokorejcům ministr Tillerson

08.04.2017 13:50

Americký prezident Donald Trump a jeho ministr zahraničí Rex W. Tillerson varovali čínského prezidenta Si Ťin-pchinga, že Spojené státy mohou samy zasáhnout proti totalitnímu režimu v KLDR, pokud Čína v regionu neuplatní svůj vliv a nepřivede komunistický stát k rozumu.

Čas slov končí, naznačuje Severokorejcům ministr Tillerson
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Zpravodajská stanice CNN upozornils, že vztah Spojených států a komunistické Severní Koreje se přiostřuje. Spolu s prezidentem USA Donaldem Trumpem apeloval Tillerson na čínského prezidenta, aby Čína uplatnila svůj vliv na tuto zemi a přivedla ji k rozumu – pokud tak neučiní, nelze vyloučit, že Spojené státy vezmou vše do vlastních rukou.

Když KLDR přikročila k poslednímu raketovému testu, Tillerson podle CNN příliš neplýtval slovy. To může naznačovat, že americký ministr zahraničí má za to, že čas slov pomalu končí a nahradí ho čas činů. Server zpravodajské stanice ovšem také připomíná, že Tillerson teď vede americkou diplomacii a v této pozici je jeho nejdůležitějším úkolem právě mluvení.  

Celý článek naleznete zde

Když se na Floridě americký prezident Donald Trump a ministr zahraničí Rex W. Tillerson setkali s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem, otázku Severní Koreje a jejího jaderného programu také řešili. Američtí politici apelovali na svého čínského kolegu, aby věnoval problému KLDR nemalou pozornost, jinak budou tomuto problému věnovat pozornost Spojené státy. Na podporu svých slov mohli argumentovat také raketovým útokem v Sýrii, který Trump nařídil těsně před večerním setkáním s prezidentem Si Ťin-pchingem. Spojené státy tak dávají najevo, že jsou v krajním případě ochotné použít sílu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…