Časopis udeřil na politiky TOP 09 a ODS: Nové tajné smlouvy, o kterých nevíte

09.09.2013 10:20

Některé indicie nasvědčují podle časopisu Týden tomu, že si pražská radnice za veřejné prostředky najímala soukromá očka, aby sledovala nepohodlné politiky a zřejmě prý i policisty, kteří členy pražského magistrátu obvinili kvůli Opencard.

Časopis udeřil na politiky TOP 09 a ODS: Nové tajné smlouvy, o kterých nevíte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprimátor Prahy Bohuslav Svoboda

Ačkoli se exprimátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS) i jeho nástupce Tomáš Hudeček (TOP 09) zaklínají totální transparentností, informace, které se dostaly k redakci časopisu Týden, hovoří o tom, že se na Mariánském náměstí stále odehrávají věci za staženými závěsy.

Svědčit by o tom mohly utajené smlouvy s detektivní kanceláří Pinkerton ČR. A proč by je někdo tajil, pokud agenti nebyli nasazení na práci, o které nemají nepovolaní nic vědět? Současným radním za TOP 09 i jejich předchůdcům z ODS leží v žaludku policejní obvinění za uzavření více než sedmdesátimilionového dodatku k elektronické Opencard s firmou Haguess.

Zatajené smlouvy, mlžení

Podle Týdne atmosféra kolem kauzy neustále houstne a možná právě v tom je nutné hledat důvody angažmá agentury Pinkerton na magistrátu. Okolnosti jejího nasazení a především mlžení úřadu jsou prý výmluvné. Jedna z nezveřejněných smluv vznikla letos na jaře, tedy krátce po obvinění pražských radních.

Naštvanost a hysterie jsou prý navíc přímo hmatatelné. Svoboda, Hudeček i někteří další jsou přesvědčení, že jsou stíháni na politickou objednávku skutečných pachatelů. Stíhání politiků měla údajně zařídit šedá eminence Tomáš Hrdlička. Ten sám připustil, že ví o tom, že je sledován.

Ani společnost Pinkerton, ani pražský magistrát ale sdílný nebyl. "O Pinkertonech nic nevím," konstatoval Svoboda. "Slyším o nějakých smlouvách poprvé," řekl Hudeček. Proč nejsou smlouvy evidovány v centrálním registru, netuší.

Z dostupných materiálů Týden zjistil, že se Pinkerton zabýval "problematikou Opencard" už loni. V době, kdy byl dodatek s Haguessem uzavřen. Všechny podklady si hodlá vyžádat předseda kontrolního výboru pražského zastupitelstva Petr Dolínek (ČSSD). "Tyto informace mě zarážejí. Smlouvy musí být evidovány. Že tomu tak není, je podivné, velmi zvláštní," řekl časopisu Týden, který o celém zjištění ve svém dnešním čísle přináší obsáhlý materiál.

reklama

autor: adr

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…