Časopis: Uprchlíci vyrazili za českými „šlapkami“. Dopadlo to vesele

18.04.2017 8:35

Poprask způsobili dva sedmadvacetiletí Íránci, kteří coby žadatelé o azyl v Rakousku vyrazili za českými prostitutkami. Píše o tom dnešní vydání časopisu Týden.

Časopis: Uprchlíci vyrazili za českými „šlapkami“. Dopadlo to vesele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sex. Ilustrační fotografie.

Oba mladíci se podle všeho setkali v Linci a rozhodli se v noci odjet do Česka, aby si zaplatili služby prostitutek. V autě se však pohádali a přibližně pět kilometrů od českých hranic se dokonce porvali. Jeden z mladíků přivolal policii, která zjistila, že oba muži jsou pod vlivem drog. Když se následně zpráva objevila v médiích, lidé začali řešit, kde berou peníze na auto, drogy či prostitutky, píše Týden.

Například Hermann Koller z Lince se v diskusi rozlítil nad tím, co vše se ještě musí stát, aby si to rakouská vláda uvědomila a snížila výrazně žadatelům o azyl dávky. Na pomoc uprchlíkům by přitom letos mělo jít z rakouského rozpočtu přes dvě miliardy eur. Jeden uprchlík podle všeho stojí v přepočtu 285 tisíc ročně.

„Nevím, kde vzali peníze. Z dávek to ale určitě být nemohlo,“ zareagoval však na diskusi zaměstnanec Červeného kříže ve Štýrsku Jörg Hofmacher s tím, že uprchlík dostává na den v přepočtu 145 korun. Týden následně uvádí, že Íráncům hrozí odebrání části sociálních dávek. A to kvůli tomu, že se porvali a jeden z nich řídil pod vlivem drog. 

Mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová se však nedokončené cestě do Česka nepodivila. Migranti kromě výprav za prostitutkami přijíždějí také pro cigarety. I když jsou prý jejich výlety z Rakouska či Německa poměrně časté, zvýšená kriminalita zaznamenána podle Rendlové nebyla. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…