Časopis píše, co prý ministr Stropnický ztropil na armádním plese

07.04.2014 8:01

Novopečený ministr obrany Martin Stropnický (ANO) pobouřil během reprezentačního plesu armády české vojáky. A to hned dvakrát. Poprvé, když zakázal, aby v prostorách Španělského sálu na Pražském hradě zazněla státní hymna. Podruhé, když před nastoupenou vojenskou elitou místo proslovu zahrál nevydařenou scénku. Píše o tom časopis Týden.

Časopis píše, co prý ministr Stropnický ztropil na armádním plese
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Stropnický

Anketa

Co soudíte o skandálu kolem privatizace OKD ve vztahu k premiéru Sobotkovi?

hlasovalo: 8046 lidí

Sedmého března se na Pražském hradě sešla elita české armády včetně předních politiků a šéfů obou komor na patnáctém reprezentačním plese Armády ČR. Ministru obrany Martinu Stropnickému se tato příležitost ovšem nezdála vhodná k tomu, aby na ní zazněla státní hymna České republiky.

„Pan ministr o to požádal generála Petra Pavla. Důvody neznám. To se musíte zeptat pana Stropnického," uvedla mluvčí generálního štábu Jana Růžičková. Stropnický pouze vzkázal, že se nechce vůbec vyjadřovat.

Snaha Stropnického se minula účinkem

Po chvíli ticha namísto státní hymny si vojáci museli podle Týdne klepat na čelo. Místo očekávaného proslovu totiž Stropnický zahájil svůj výstup scénkou, která prý ovšem nebyla zrovna vydařená. „Vojáci čekali projev svého nadřízeného, ale přišlo faux pas v podobě jakési etudy," zhodnotil jeden z hostů.

Scénka spočívala v tom, že si ministr u řečnického pultu rovnal papíry, jako by si chystal dlouhou řeč. Vtom se objevil tajemník s podpisovou knihou, což Stropnický žertem okomentoval tak, že má coby ministr tolik práce, že ho podřízení vyrušují i při projevu. Příliš veselí ale prý svou etudou nevyvolal.

Své původní povolání herce Stropnický nezapře, vrací se k natáčení seriálu Kriminálka Anděl televize Nova. Ministerstvo ale popírá, že by hraní v seriálu nabouralo Stropnického program. „Možná ale mají pravdu politici, kteří tvrdí, že každý by se měl živit tím, co dělá nejlépe. S komediantem se do války táhne těžko," konstatuje závěrem Týden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…