Část hlavního nádraží v Praze byla evakuována kvůli nálezu podezřelých batohů

15.04.2017 18:10

Policie odpoledne evakuovala část hlavního nádraží v Praze kvůli nálezu dvou podezřelých batohů. Bezpečnostní opatření trvala asi hodinu a půl. Pyrotechnik zhruba v 16:00 konstatoval, že žádné nebezpeční nehrozí. Nádraží znovu funguje bez omezení. ČTK to řekla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Část hlavního nádraží v Praze byla evakuována kvůli nálezu podezřelých batohů
Foto: ČD
Popisek: Nejnověji modernizované vozy Bdpee

„Batohy byly nalezeny na dvou různých místech přímo ve vestibulu nádraží,“ uvedla Zoulová. Vlaky po celou dobu policejního zásahu jezdily.

Odpoledne řešili nález podezřelého předmětu také policisté na vlakovém nádraží ve stanici Čelákovice-Jiřina u Prahy. „Pyrotechnik předmět zajistil, šlo o zdroj k nějaké baterii, takže se nejednalo o nástražný systém,“ řekla ČTK mluvčí středočeské policie Michaela Richterová. Provoz na trati z Prahy do Lysé nad Labem byl zastaven na více než jednu hodinu, obnoven byl chvíli před 14:00.

Do ulic českých měst a na česká mezinárodní letiště se od čtvrtka preventivně vrátili policisté se samopaly. Posílení hlídek se vztahuje k Velikonocům i k židovskému svátku pesach, který připadá na stejné období. Policisté se samopaly hlídali bezpečnost na trzích, v obchodních centrech či u vybraných kostelů naposledy o Vánocích, opatření tehdy trvala do začátku ledna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…