Čech dostal za násilnosti v Hamburku během G20 podmíněný trest

26.09.2017 21:26

Podmíněný trest 18 měsíců odnětí svobody dnes u soudu v Hamburku dostal devětadvacetiletý Čech za to, že během červencového summitu zemí G20 v tomto severoněmeckém městě házel kameny a láhve na policisty. Informují o tom německá média. Zprávu převzala ČTK.

Čech dostal za násilnosti v Hamburku během G20 podmíněný trest
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Čech se dnes přiznal k činům, které spáchal večer 7. července ve čtvrti St. Pauli. „Nechal jsem se strhnout agresivní atmosférou, která panovala mezi policisty a demonstranty,“ uvedl v prohlášení, které přečetl jeho advokát. Vyjádřil v něm také lítost, která by prý byla ještě větší, kdyby někoho skutečně zranil.

Jeden z policistů, který byl během protestů tajně nasazen, vypověděl, že Čech házením zasáhl policisty nejméně třikrát. Jestli někdo z policistů utrpěl zranění, se nepodařilo soudu zjistit.

Artona K., který pracuje jako barman v Praze, soud shledal vinným mimo jiné z pokusu o těžké ublížení na těle. Čech, který byl od července ve vazbě, musí zaplatit 1 600 eur (téměř 42 000 Kč) a odevzdat vzorek své DNA.

Masivní protesty a srážky s policií během červencového summitu velkých světových ekonomik na několik dní ochromily některé části Hamburku. V ulicích hořela auta a radikálové rabovali obchody. Zranění utrpěly stovky policistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…