Čech prý chtěl v USA do vojenského zařízení, čeká ho deportace

21.04.2015 8:50

Český občan se minulý pátek pokusil za podezřelých okolností proniknout do vojenského zařízení ve Spojených státech. Dnes o tom informovala agentura AP s tím, že muže podle všeho čeká deportace. Prozatím není jasné, zda Čechovi, který je nyní zadržován, hrozí nějaké obvinění.

Čech prý chtěl v USA do vojenského zařízení, čeká ho deportace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí demonstrovaly skupiny občanů pro i proti průjezdu kolony amerických vojenských vozidel Českou republikou

Incident se odehrál u zařízení Picatinny Arsenal ve státě New Jersey. Do areálu, který je zaměřen na výzkum a vývoj konvenčních zbraní a munice, se prý Čech pokusil vjet osobním vozem přes bránu pro nákladní auta. U kontrolního stanoviště ale vůz kvůli neupřesněnému podezření vyvolal poplach. Úřady následně podle médií postupovaly jako v případě možného ohrožení bombou: areál evakuovaly a uzavřely také přilehlé silnice. Pozdější kontrola vozu ale žádnou trhavinu neodhalila. 
   
"Pokusil se vstoupit do zařízení a měl prošlý pas," prohlásila Ingrid Parkerová z vojenského areálu Picatinny Arsenal. Dodala, že právě pasem se muž u kontroly prokázal. 
   
Podle stanice CBS není jasné, proč se Čech chtěl do vojenského objektu dostat. Podrobnosti zatím americké úřady neuvedly. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…