Čech sledující dění v USA: Odpůrci Trumpa ho den co den odvádějí od výkonu funkce. Co si od impeachmentu slibují, návrat k marastu?

25.03.2017 9:52

O nečekaném vítězství, ale dle jeho slov zcela legálním, se rozhovořil Vladimír Cícha na serveru NeviditelnýPes.cz. „Je považován za fenoména, čaroděje. To snad je logické a pochopitelné, nebo by to mělo takovým být,“ uvedl.

Čech sledující dění v USA: Odpůrci Trumpa ho den co den odvádějí od výkonu funkce. Co si od impeachmentu slibují, návrat k marastu?
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

„Na rozdíl od většiny předchozích voleb, až na několik výjimek (kupř. Ronald Reagan), nový prezident nijak výrazně ve svém počínání nevybočoval z trvajícího trendu. Tím dramatičtější pak bylo předvolební osmnáctiměsíční zápolení o Bílý dům v roce 2016. O to drama se zasloužil jediný z mnoha kandidátů, Donald Trump, znevažující neblahou existenci a působení politické korektnosti a multikulturalismu,“ zmínil Cícha. A vzpomněl i na to, že volební heslo Udělat Ameriku opět velikou se znelíbilo demokratům, levicovým liberálům a většině stejně orientovaných médií v čele s televizí CNN.

Následně pak Trumpa pochválil, že coby republikánský prezident se jal své předvolební sliby realizovat. „Mám stále na paměti hlavní důvod, proč jsem si přál jeho vítězství, jím vyhlášený program pokusu zastavit osm let trvající pokles respektu USA ve světě, stejně jako úpadek respektu k zákonům země, k policii a valem narůstající reverzní diskriminaci bílých občanů spoluobčany afro-americkými, těm trendům, které výrazně za vlády Obamy zesílily,“ zmínil. Podotkl však také, že Trump se dopouští řady neuvážených výroků, kterými si komplikuje život. 

  • Původní text ZDE

„Američtí demokraté, neschopni přijmout volební prohru, a levicoví liberálové včetně některých médií Trumpa obviňují z toho či onoho, není snad týdne, ba dne, aby nepřicházeli s novými obviněními, protesty. A vše se zamotává tak, že se falešnost informací (fake news) na mnoha úrovních stala v poslední době nejen módou, ale smutnou a nebezpečnou součástí dnešního politického dění, a to nejen v USA,“ řekl. 

Závěrem uvedl, že prezident Trump je od vykonávání své funkce den co den odváděn aktivitou jeho odpůrců. „Kteří si od jeho vytouženého impeachmentu slibují... co? Návrat k bědným časům dnes prosperující nové ideologie a pokračování v marastu?“ zeptal se řečnicky Cícha, který závěrem svého textu uvedl jako místo svého působiště město Vancouver ve státě Washington.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…