Čekáme další příliv migrantů, ale už ne z muslimských zemí, prozradil v rádiu český poslanec

08.08.2016 18:36

V pondělních Dvaceti minutách Radiožurnálu vystoupil poslanec hnutí ANO a zakladatel parlamentní platformy pro evropskou kulturu, která varuje před nebezpečím multikulturalismu. Řeč přišla i na Vietnamce, Romy, Benjamina Kurase i problémy s muslimy v Brně a Teplicích.

Čekáme další příliv migrantů, ale už ne z muslimských zemí, prozradil v rádiu český poslanec
Foto: ANO
Popisek: Zdeněk Soukup

„Moje osobní zkušenost s multikulturalismem není tak velká, nicméně čerpám ze zkušeností toho, co se děje v Německu, ve Francii, ve Švédsku,“ uvedl Soukup s tím, že ani Romové se nedokázali integrovat. Multikulturalismus ale v podstatě funguje. Nefunguje jenom ten v ohledu muslimské kultury.
 
„Vietnamci se velice dobře integrovali,“ poznamenal Soukup s tím, že jsou to nejlepší studenti škol. Ti se podle něj na rozdíl od muslimů dokázali podřídit.
 
„Máme zprávy z Teplicka, máme zprávy z Brna,“ řekl Soukup o tom, že jsou s muslimy velké problémy, a to on ví. O zprávách, které ukazují na opak, však neví, i přestože jsou snahy místních muslimů zlepšit situaci v Teplicích mezi lidmi obecně známy.
 
„80 migrantů už k nám má přijít ... a další jsou na cestě,“ prohlásil Soukup a připomněl, že premiér Sobotka neměl podle něj mandát k tomu, aby jakkoliv přijímal uprchlíky do České republiky.
 
O efektivnosti dohody mezi EU a Tureckem dost pochybuje, jelikož migranti do Evropy podle „zaručených zpráv“ proudí denně přes Itálii. Současné přijetí 80 uprchlíků hodnotí jako součást přerozdělovacího mechanismu a přijde mu „unfair“, že se o tom poslanci dozvěděli velmi náhle.
 
„My očekáváme další příliv migrantů, nikoliv z muslimských zemí, ale z Afriky,“ poznamenal Soukup s tím, že je třeba bránit se budoucí migrační krizi lidí prchajících před hladem, chudobou a nepříznivou životní situací, kterou jsou stiženy některé africké země.
 
„Víte, já nevím detailně, jaká je situace v Rakousku, já se opírám o informace i o vlastní poznatky, které mám z návštěvy Paříže,“ prohlásil Soukup s tím, že zažil demonstraci, ze které jen tak tak vyvázl, že zažil demonstraci v Londýně. „Když se podíváme na informace, které se šíří ne vždy neseriózními prostředky, tak víme, že existují zóny, kam se policie neodváží,“ dodal.
„Já od nich dostávám videozáznamy, které rozhodně nejsou zfalšované, já jako bývalý televizní pracovník to dokážu posoudit,“ řekl Soukup ohledně jeho spojení se spisovatelem Benjaminem Kurasem a publicistou Jefimem Fištejnem. Na námitku moderátorky, že takové videozáznamy existují i mezi jinými skupinami, nejen náboženskými, řekl: „Tak mi je ukažte.“
 
„Já vám něco řeknu, pan Benjamin Kuras je člověk, který má obrovské zkušenosti, a co se týče Zory Hesové, ta na té konferenci vystupovala tak, že ji v podstatě nikdo nerozuměl,“ ohradil se Soukup proti tvrzení Koubové, že zrovna Hesová mnohdy kritizovala Kurase za jeho zcela neodpovídající obraz islámu, který šíří.
 
„Víte, já myslím, že zprostředkovávám informace, které jsou těžko dohledatelné jinde,“ řekl Soukup a dodal, že je to ve spolupráci s Benjaminem Kurasem či aktivistou Lukášem Lhoťanem, kteří oba mají s islámem zkušenosti.
 
Soukupova platforma však rozhodně nemá za cíl být konkurentem politickým hnutím jako jsou Úsvit - Národní koalice či Svoboda a přímá demokracie. „Já si to nemyslím, s tou rétorikou už vůbec ne, já takovou rétoriku nepoužívám. Jestli jsem někdy použil něco, co se vám nelíbí, nebo něco, co by odpovídalo rétorice pana Okamury, tak mi to řekněte,“ poznamenal s tím, že s politikou Marka Černocha nemá problém.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…