Celkem osm lidí má zájem dělat personálního ředitele superúředníka

30.01.2015 16:12

Ministerstvo vnitra zatím obdrželo přihlášky od osmi zájemců, kteří by se chtěli stát personálním ředitelem sekce pro státní službu. Další přihlášky ještě mohou přijít poštou. Definitivní počet uchazečů by měl rezort zveřejnit v pondělí. ČTK to dnes řekli ministr Milan Chovanec a mluvčí vnitra Vladimír Řepka.

Celkem osm lidí má zájem dělat personálního ředitele superúředníka
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Personální ředitel sekce pro státní službu bývá označován za hlavního pomocníka náměstka ministra vnitra pro státní službu, jehož funkce je často nazývána superúředník. Výběrové řízení na tuto pozici se koná podruhé. První pokus z loňského prosince byl neúspěšný, protože se přihlásil jen jeden uchazeč, který neuspěl.

Podle Řepky bude postup při nynějším výběrovém řízení stejný jako při výběru nového náměstka ministra vnitra pro státní službu. Určuje to i zákon o státní službě. Výběrová komise nejprve otevře obálky s uchazeči a vyřadí ty, kteří nesplní podmínky. Z úspěšných uchazečů pak bude vláda vybírat nového personálního ředitele.

Bude muset připravovat výběrová řízení na státní tajemníky všech ministerstev

Personální ředitel sekce pro státní službu bude pomáhat Josefu Postráneckému, jehož do funkce tento týden vybrala vláda. Jeho post "superúředníka" vznikl podle služebního zákona, který by měl odpolitizovat státní správu. Postránecký do práce nastoupí v pondělí a ve funkci bude šest let.

Na starost bude mít úředníky ve státní správě a vyjednávání s Evropskou unií. Mezi jeho první úkoly bude patřit zavedení 16 předpisů, které jsou nutné k zahájení čerpání peněz z evropských fondů. Spolu s dalšími ministry musí také připravit výběrová řízení na státní tajemníky všech ministerstev.

I Postránecký zvítězil až ve druhém vypsaném výběrovém řízení. Při prvním pokusu na konci loňského roku nikdo ze tří uchazečů nesplnil podmínky. Vnitro pak zadání tendru zjednodušilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…