Celnici našli v dodávce u Rozvadova 15 Syřanů bez dokladů

04.04.2015 12:26

Plzeňští celníci objevili v pátek kolem 20:00 při kontrole maďarské dodávky u Rozvadova 15 mladých syrských uprchlíků bez dokladů. Směřovali po dálnici D5 do Německa. ČTK to řekla mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj Jitka Blahutová.

Celnici našli v dodávce u Rozvadova 15 Syřanů bez dokladů
Foto: Theatlantic.com
Popisek: Homs v Sýrii

Šlo o běžnou kontrolu hlídky mobilního dohledu před státní hranicí. Řidič dodávky s maďarskou SPZ řekl, že nepřeváží žádný alkohol ani cigarety. "V zadní části dodávky na ploše asi 1,5 krát 1,5 metru převážel 15 mužů ze Sýrie ve věku do 25 let. U sebe neměli žádné průkazy totožnosti," uvedla mluvčí.

Řidič celníkům řekl, že míří z Maďarska do Německa. "Řidič vozu značky KIA byl 48letý cizinec," uvedla mluvčí krajské policie Hana Kroftová. Podle ní šlo o nelegální migraci. Případ si převzala cizinecká policie.

Podle informací ČTK byl maďarský řidič policií zadržený a uprchlíci zajištěni a v současné době jsou všichni vyslýcháni. Až v neděli bude jasné, zda se budou vracet do domovské země nebo předávat do azylového zařízení. Řidič by mohl být podezřelý z trestného činu převaděčství a Syřané z přestupku za nelegální pobyt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…