Ceny energií v Semilech dále padají, radnice jásá

15.07.2012 20:09

Když v květnu 2010 město Semily poprvé formou e-aukce nakoupilo elektrickou energii pro rok 2011, a realizovaná cena oproti stávajícímu dodavateli byla nižší o 17,4 procenta, pokládalo to město za malý zázrak. Díky e-aukci prý udrželi stejnou cenovou hladinu i pro rok 2012.

Ceny energií v Semilech dále padají, radnice jásá
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

V červnu 2012 se Rada města Semily rozhodla k dalšímu rozhodnému kroku, tím byl nákup elektrické energie na komoditní burze. 11. července proběhlo burzovní shromáždění na Komoditní burze Praha, kde město Semily prostřednictvím společnosti eCENTRE nakoupilo silovou elektrickou energii pro potřeby úřadu i příspěvkových organizací na období dvou let 2013 až 2014 s dalším snížením téměř o 6 procent oproti stávající ceně energie.

"Je to k neuvěření, ale při neustále stoupajících cenách energiích město Semily v letech 2013 a 2014 uhradí při stejné spotřebě elektrické energie v MWh cenu nižší oproti ceně výchozí z roku 2010 celkem o 23 procent!!!" uvedl pro ParlamentníListy.cz tajemník semilského úřadu Miroslav Sladký. Řečeno v korunách, pro rok 2011 se jedná o úsporu téměř půl milionu, pro příští rok pak necelých 200 tisíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…