Černá kronika ze současného Německa: Soudy řeší jedno znásilnění migrantů za druhým

15.03.2018 7:02

Německá regionální média informují v těchto dnech o třech soudních procesech, ve kterých hrají hlavní roli migranti ze zemí Afriky. Všichni čelí obvinění ze znásilnění či pokusu o něj. V jednom případě již byl vynesen nepravomocný rozsudek.

Černá kronika ze současného Německa: Soudy řeší jedno znásilnění migrantů za druhým
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Soud ve více než dvacetitisícovém Hechingenu, který leží ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko, již tento týden vynesl nepravomocný rozsudek. Somálský žadatel o azyl byl uznán vinným z pokusu o znásilnění sedmnáctileté dívky na vlakovém nádraží v Balingenu. Dívku zachránil jen včasný zásah zaměstnance německých vlakových drah. Soudce po předložení důkazů o vině pachatele neměl žádných pochyb.

Vzhledem k tomu, že nedošlo k nejhoršímu, však byl trest nakonec poměrně mírný. Soud nicméně vydal zatím nepravomocný rozsudek a proti uloženému tříletému trestu se může somálský násilník odvolat. Pokud rozsudek vejde v platnost, bude muž po propuštění z vazby rovnou deportován do své rodné země. Zatímco v Hechingenu již padlo první rozhodnutí soudu, v téměř čtyři sta kilometrů vzdáleném Deggendorfu soud zatím probíhá.

Dvacetiletý afghánský žadatel o azyl čelí před soudem obvinění, že měl v červnu 2017 ve svém bytě v Regenu přinutit násilím k pohlavnímu styku mladou ženu. Obžalovaný od začátku tvrdí, že k sexuálnímu styku došlo po dohodě obou stran. Takové vysvětlení jeho oběť rezolutně odmítá a soud se vzhledem ke zdokumentovaným pohmožděninám kloní na stranu ženy. Oba aktéři případu se nicméně znají od jara loňského roku.

Afghánec tak čelí obžalobě z násilného útoku a od svého zadržení v červnu 2017 je umístěn ve vazbě. Další kolo procesu proběhne příští týden a celkově bude vyslechnuto devět svědků a několik odborníků. O něco dál je soudní proces ve městě Dessau, které leží ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko a loni v srpnu zde došlo podle obžaloby k hromadnému znásilnění šestapadesátileté ženy čtyřmi migranty z Eritreje.

Jak již redakce serveru ParlamentníListy.cz před několika dny informovala, afričtí mladíci si zakoupili basu piv a popíjeli na veřejném prostranství. Okolo jdoucí ženě slíbili, že si poté může přijít pro prázdné láhve. Když se vrátila na místo, Afričané ji napadli a pod pohrůžkou zabití znásilnili a poté navíc pomočili. Nyní došlo k posunu v procesu, když se jeden z nich k činu přiznal a oproti tvrzení svého kolegy připustil, že se znásilnění zúčastnili všichni čtyři.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…