Černochová se pořádně rozčílila ve Sněmovně: Na neukázněné poslance by vzala bič

10.05.2019 11:40

Dopolední jednání Sněmovny dnes poznamenala neukázněnost hlučících poslanců. Předseda dolní komory Radek Vondráček (ANO) jim opakovaně neúspěšně domlouval, aby chodili diskutovat mimo jednací sál, nakonec se dovolával pomoci psychologa. Předsedkyně výboru pro obranu Jana Černochová (ODS), kterou poslanci rušili v projevu k novele o službě členů bezpečnostních sborů, by na ně vzala bič.

Černochová se pořádně rozčílila ve Sněmovně: Na neukázněné poslance by vzala bič
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

Vondráček nejprve vyzýval hlučící poslance, aby se utišili, posléze je razantně vybídl: „Běžte ven“. K tomu mu Černochová nabídla svou pomoc. Vondráčkova slova připomenula obdobný výrok, užívaný jako výzva mezi hospodskými rváči, který nedávno použil poslanec Lubomír Volný (dříve SPD) vůči poslanci ČSSD Janu Birkemu.

Vondráček si postěžoval, že žáky základní školy stačí ke ztišení ve třídě vyzvat maximálně dvakrát. „To už je na psychologa tady,“ posteskl si. „Ne, bič,“ zareagovala nekompromisním tónem Černochová. Poté už své vystoupení dokončila bez přerušení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Když budou útočit, schytají to ještě víc. Na Primě Ukrajinu moc nepotěšili

22:55 Když budou útočit, schytají to ještě víc. Na Primě Ukrajinu moc nepotěšili

Jak zajistit bezpečnou Evropu a bezpečné Česko a jak vyřešit válku na Ukrajině? Nejen o těchto klíčo…