Černochová z ODS nazvala primátorku Krnáčovou speciálním jménem

10.03.2015 11:27

Podle Týdnu tento rok prý pražský magistrát nevyvěsí vlajku Tibetu. Bude tomu tak podruhé od roku 2004. Předtím nezavlála jen v roce 2009. Vyvěšení tibetské vlajky má sloužit k připomenutí protičínského povstání z roku 1959, které skončilo smrtí osmdesáti tisíc Tibeťanů. Starostka Prahy 2 ostře zkritizovala na svém Facebooku postoj pražského magistrátu, kde nazvala primátorku Prahy Adrianu Krnáčovou Krndou.

Černochová z ODS nazvala primátorku Krnáčovou speciálním jménem
Foto: Radim Panenka
Popisek: Demonstrace "Češi Tibet podporují"

Mluvčí Petra Hrubá se vyjádřila k akci Vlajka pro Tibet ve spojení s magistrátem Prahy s tím, že se o umístění vlajky na magistrátě ani nejednalo, z toho důvodu tam ani nebude. „Otázkou vyvěšení tibetské vlajky na budově Nové radnice se Rada hlavního města Prahy jakožto kolektivní rozhodovací orgán na svém jednání nezabývala, tudíž tibetskou vlajku vyvěšovat nebude,“ prohlásila mluvčí.
 

Celý text zde

Čeští obyvatelé, kteří podporují svobodný Tibet, se poprvé zapojili do vyvěšování tibetských vlajek v roce 1996. O osm let později se přidalo i hlavní město, které se však doposud jednou, a to v roce 2009, vyvěšování vlajky nezúčastnilo. Akce Vlajka pro Tibet má připomínat oběti protičínského povstání z roku 1959. Dle Týdnu by letos měly tibetské vlajky zavlát alespoň na 38 z 57 pražských radnic.

Rozhodnutí magistrátu Prahy se vůbec nelíbí starostce Prahy 2 Janě Černochové, která tento postoj ostře zkritizovala na svém Facebooku, kde neváhala použít i dle jejího vkusu vybranou přezdívku pro primátorku Prahy Adrianu Krnáčovou. Podle ní je to jasný projev změny kurzu zahraniční politiky. „Možná se brzy dočkáme dalšího dílu vyprávěnek o inspirativním dodržování lidských práv v Číně a fotek Krndy s chudákem krtečkem…,“ připomněla poslankyně ODS přezdívku pražské primátorky. Dále pak dodala: „Vyvěšení vlajky tibetské exilové vlády považuji za symbolický projev odporu vůči okupaci čínskou totalitní mocí a Praha 2 tibetskou vlajku, stejně jako v minulých letech, samozřejmě vyvěsí!“ Potvrdila Černochová účast Prahy 2 v rámci akce Vlajka pro Tibet.

reklama

autor: ste

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…