Černý Hitler na obálce týdeníku: Cenzoři Facebooku zválcovali šéfredaktora. „S*áči,“ přisadila si zuřivá aktivistka

18.06.2020 18:59

Časopis Reflex na obálku svého aktuálního vydání natiskl podobiznu Adolfa Hitlera černé pleti s afrem, pod níž je umístěn nápis odkazující na hnutí Black Lives Matter s poznámkou: „Poklekneme před všemi zločinci, kteří se prý chtěli polepšit?“ „Reflex je nenávistná, dezinformační a rasistická žumpa,“ snáší se na časopis od aktivistky Apoleny Rychlíkové. Kromě ní se obálka znelíbila i Facebooku a zablokován již byl i šéfredaktor časopisu Marek Stoniš.

Černý Hitler na obálce týdeníku: Cenzoři Facebooku zválcovali šéfredaktora. „S*áči,“ přisadila si zuřivá aktivistka
Foto: Repro Facebook Reflex
Popisek: Obálka časopisu Reflex

Anketa

Je Nora Fridrichová kvalitní novinářka?

7%
93%
hlasovalo: 27311 lidí
Obálka časopisu budí vášně již od středy, kdy nejnovější vydání Reflexu Stoniš sdílel na svém osobním facebookovém profilu. Nevydržela však příliš dlouho a Facebook ji zablokoval.

„Pod zmíněným facebookovým příspěvkem se rozproudila prudká diskuse. Očekávaně. Stejně tak se dalo čekat, že mě novodobí udavači a strážci politické korektnosti nahlásí k facebookové ideopolicii, která sídlí bůhvíkde. Prý v Irsku. I stalo se. Příspěvek už na Facebooku nenajdete, ani diskusi pod ním,“ píše o zablokování fotografie obálky časopisu Stoniš.

On sám byl za sdílení obálky časopisu Reflex potrestán 24hodinovým banem. Dle Facebooku porušil „zásady komunity“.

K obálce a jejímu vyznění Stoniš píše: „Vysvětlovat ji nemá smysl, bylo by to urážkou inteligence čtenářů.“

Na oficiálním profilu časopisu ještě obálka zatím stále vydržela:

Mezi ty, kteří zřejmě obálku nepochopili, by se dala zařadit i aktivistka Apolena Rychlíková. „Protože se nám po čase zase krystalicky jasně vyjevilo, že je Reflex nenávistná, dezinformační a rasistická žumpa a protože se Marek Stoniš může udojímat nad sebou a svým disidentstvím, zopáknu jednu vtipnou historku z minulosti,“ popsala a jala se rekapitulovat.

„Kdysi se mnou měl vyjít v Reflexu rozhovor, ale co se nestalo: udatní bojovnici za svobodu slova z Křetínského stáje ho těsně před vydáním stopli. O nějaký rok později jsem s hrůzou zjistila, že část (jedna věta) z nikdy nevydaného rozhovoru byla použita jako citace v jiném textu. Ta věta byla vytržena z kontextu a překroucena a vydávána za aktuální mou citaci. Samozřejmě tak, aby to dokazovalo, že už mám doma de facto plány gulagů, rozprostřených v české kotlině,“ postěžovala si.

„Ohradila jsem se. V klidu zavolala šéfredaktorovi a vysvětlila mu, co se děje. Marek Stoniš v telefonátu koktal. Nic prý nevěděl. Hrozný. Tohle se nedělá. Všechno ověříme. A ano, omluvíme se. Par týdnů jsem mu ze srandy posílala smsky, kdy to bude, a pak se na to vykašlala. Od té doby definitivně, když vidím kdekoliv kdykoliv Reflex, čtu to tak nějak automaticky jako SRÁČI,“ rozlítila se a přidala hashtag hnutí Black Lives Matter.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…