Černý Somálec vydáván za Afghánce. Budou se k nám snažit dostat každého... Petr Hampl má obavy z jistých lidí v Česku

Spustit čtení článku
Tato funkce je povolena jen předplatitelům typu Lepší čtení a vyšší.
29.08.2021 10:10 | Zprávy

„Můžete mít špionážní drony, odposlechy, neuvěřitelně výkonné počítače, platit tisíce špehů a není vám to nic platné - pokud vaši podřízení falšují zprávy, aby zakryli problémy,“ tvrdí sociolog a spisovatel Petr Hampl k dění v Afghánistánu a varuje před další migrační vlnou i nepozorností médií. Zhodnotil také aktuální situaci na české politické scéně chvíli před volbami.

Černý Somálec vydáván za Afghánce. Budou se k nám snažit dostat každého... Petr Hampl má obavy z jistých lidí v Česku
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Per Hampl se domnívá, že se politická scéna fakticky rozpadá do systému dvou stran. „Volič hlasuje buď pro pokračování vlády Andreje Babiše, nebo pro Piráty. Kdo volí Demoblok, počítá s Piráty ve vládě. Kdo volí hnutí SPD, fakticky počítá s premiérem Babišem. Ještě před pár měsíci to jednoznačně vypadalo na nástup pirátské vlády, teď se situace otáčí. Ale je to velice těsné. Příčinou té změny je situace s covidem. Teď se zdá, že epidemie je za námi. Země se otevírá, lidé jsou optimističtí… to jsou body pro stávající vládu,“ řekl redakci. Také o tom, zda si premiér Andrej Babiš udrží průzkumový náskok až do voleb, rozhodne prý covid. „Pokud vydrží současný trend, tak si Babiš náskok udrží. Jestli se ale začnou plnit nemocnice, lidé znervózní a Babiš začne ztrácet. Nejde jenom o důvěru v premiéra, ale také to způsobí nižší volební účast. Nízká účast v našich podmínkách zvýhodňuje globalistické strany. A můžete se spolehnout, že pokud se nemocnice plnit začnou, média to dostatečně rozmáznou,“ tvrdí Hampl.

VOLNÝ blok získá státní příspěvek, který si vezme Volfová

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Zuzana Koulová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT lezla na zahradu. Smazat a odškodnit, řekl soud. Šlo o politiku

4:39 ČT lezla na zahradu. Smazat a odškodnit, řekl soud. Šlo o politiku

Česká televize prohrála soud. Musí zaplatit odškodné a vymazat problematicky získané záběry občana, …