Čerstvá čísla: Babiš jasně v čele. Ale pozor na Okamuru

16.10.2017 15:26

Agentura Median přinesla další předvolební průzkum. Prakticky nezpochybnitelným vítězem voleb je podle tohoto průzkumu Andrej Babiš se svým hnutím ANO. Ale prý už nemůže pomýšlet na to, že dosáhne třiceti procent hlasů. Oslabili také sociální demokraté a komunisté. Informuje o tom server Novinky.cz

Čerstvá čísla: Babiš jasně v čele. Ale pozor na Okamuru
Foto: politicalconsulting.sk
Popisek: Mapa kandidátů do Poslanecké sněmovny ČR

Průzkum agentury Median ukázal, že Andrej Babiš se svým hnutím ANO bude jasným vítězem voleb se ziskem 25 procent hlasů. Druhá ČSSD by získala 12,5 procenta a třetí komunisté 10,5 procenta. Pověstnou bramborovou medaili získal Tomio Okamura (SPD) se ziskem 9,5 procenta hlasů.

Až za Okamurou s 9 procenty skončila ODS čele s Petrem Fialou. Občanským demokratům na záda dýchají Piráti se ziskem 8,5 procenta. Do Poslanecké sněmovny by se dostaly ještě dvě strany – lidovci se 6,5 procenty a TOP 09 se šesti procenty.

Ostatní strany by podle průzkumu zůstaly před branami. Řeč je především o Starostech a nezávislých, kteří podle průzkumu získají 4 procenta hlasů a Zelení se 3,5 procenty hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …