Červíček o smrtícím trezoru: Taková věc nepatří na žádnou ambasádu

01.01.2014 20:50

Česká policie se bude zaobírat tím, proč byly výbušniny v objektech budoucí palestinské ambasády v pražském Suchdole, kde neměly co dělat, řekl v televizi Nova policejní prezident Martin Červíček. V budově došlo k výbuchu, při kterém zemřel palestinský velvyslanec.

Červíček o smrtícím trezoru: Taková věc nepatří na žádnou ambasádu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Martin Červíček

Pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová ČTK řekla, že evakuace lidí z okolí skončila, obyvatelé se již vrátili domů.

"Každopádně samozřejmě tohleto je věc, která by neměla být na jakýkoliv ambasádě, a my se tím budeme v rámci toho vyšetřování dál zaobírat," řekl Nově Červíček. Evakuaci po výbuchu lidem doporučila policie kvůli pokračujícímu vyšetřování. Podle Zoulové se evakuace týkala 51 lidí, z toho jeden člověk byl na invalidním vozíku. Vyšetřování na místě výbuchu pokračuje a není možné odhadnout, kdy skončí, dodala. Internacionální ulice zůstává u objektů budoucí palestinské ambasády uzavřena.

K výbuchu, při kterém dnes v Praze - Suchdole zemřel palestinský velvyslanec Džamál Muhammad Džamál, došlo podle dosavadního vývoje vyšetřování při neodborné manipulaci s trezorem v obývacím pokoji. Podle Červíčka nešlo o teroristický čin. Na trezoru mohl vybuchnout zabezpečovací systém, který byl jeho součástí. Agentura AP citovala palestinského ministra zahraničí Rijáda Málikího, podle něhož explodoval trezor, který nejméně dvě desítky let nikdo neotevřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…