Češi mají jasno, co se vládě nejvíce povedlo: Odmítnutí kvót na přerozdělování migrantů

16.09.2017 12:21

Vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD) končí. Český rozhlas se tak ve svém průzkumu zeptal lidí, jak její éru hodnotí. A výsledek? Zlepšila se podle nich například dostupnost pracovních míst, zhoršila se kultura tuzemské politické scény.

Češi mají jasno, co se vládě nejvíce povedlo: Odmítnutí kvót na přerozdělování migrantů
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Průzkum, který zveřejnil server iRozhlas.cz, mimo jiné ukazuje, že pro 47 % lidí je situace v domácí politice horší. Jen deset procent občanů uvedlo, že se situace v domácí politické scéně zlepšila.

Zároveň se lidé také shodují na tom, že v důležitých oblastech života společnosti vláda situaci nezlepšila, ani nezhoršila. 

Kladné body vláda dostala v dostupnosti pracovních míst i v oblasti životní úrovně, veřejných financí a životního prostředí. Plusem podle výsledků je také to, že vláda odmítala kvóty na přerozdělování migrantů. S tímto postupem souhlasí 79 % lidí. 

  • Původní text ZDE

Negativně pak lidé hodnotí oblast korupce, přistěhovalectví a právě i výše zmíněnou domácí politiku. „Největším neúspěchem současného kabinetu jsou podle dotázaných hádky a spory ve vládě, které v květnu vyvrcholily odvoláním ministra financí Andreje Babiše z hnutí ANO,“ poznamenává výsledky průzkumu server iRozhlas.cz.

A co lidé kabinetu Bohuslava Sobotky také vytýkali? Především nesplněné sliby v oblasti sociálního bydlení nebo třeba zákon o zálohovaném výživném. Nesouhlasili ani se zavedením inkluze ve školách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …