Češi mohou uprchlíkům děkovat. I díky nim má stále více lidí práci

16.08.2015 6:40

V České republice se lidé velmi bojí uprchlíků. Naznačují to alespoň různé průzkumy, podle nichž se běženců bojíme možná nejvíc z celé EU, ačkoli jich u nás přebývá tak málo. Ve skutečnosti bychom mohli být uprchlíkům vděční, i kvůli nim totiž získává stále více Čechů, Moravanů a Slezanů práci.

Češi mohou uprchlíkům děkovat. I díky nim má stále více lidí práci
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Česká ekonomika roste tempem, jaké už dlouhé roky nepamatujeme, a mohou za to i uprchlíci. Jak je to možné? Běženci totiž v obrovských počtech míří do Německa a naši západní sousedé řeší kardinální otázku kam s nimi. Musejí je někde ubytovat, než přijde zima. A právě tady se rýsuje šance pro české firmy, které vyrábějí snadno smontovatelné obytné jednotky. Zprávu o tom přinesl server Týden.cz.

„S navýšením výroby jsme museli za poslední rok nabrat více než sto nových zaměstnanců. V současnosti tak pro nás pracuje více než pět set lidí, kteří vyrábějí a následně v Německu montují tento typ staveb,“ říká Martin Tomšů z obchodního oddělení společnosti Fagus.

Nárůst německé poptávky po rychle smontovatelných obytných jednotkách trvá prý už od počátku minulého roku a předpokládá se, že potrvá až do poloviny roku příštího. Firma Fagus už má tolik zakázek, a to nejen z Německa, že další žádosti musí odmítat. Schází jí výrobní kapacity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…