Češi přestávají důvěřovat Zemanovi, tvrdí průzkum

18.08.2020 19:30

Češi v posledních měsících přestávají důvěřovat v prezidenta Miloše Zemana, vyplývá to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM). V červenci důvěra v hlavu státu klesla na pouhých 43 procent, což je nejméně od léta 2017. Poslanecká sněmovna je na tom ovšem stále ještě hůře, předehnala i Senát.

Češi přestávají důvěřovat Zemanovi, tvrdí průzkum
Foto: FTV Prima / repro
Popisek: Prezident Miloš Zeman při projevu u příležitosti zasažení země nákazou koronaviru

Anketa

Věříte, že ODS a TOP 09 půjdou do sněmovních voleb společně?

4%
11%
hlasovalo: 9009 lidí
Právě Poslanecká sněmovna sklidila vůbec nejhorší výsledek ze všech institucí, přestože si oproti červnu nikterak nepohoršila, stále jí důvěřuje pouhých 32 procent lidí, Senát pak sklidil o čtyři procenta více. Právě ten tak na důvěře posílil o dva procentní body.
 
Za Milošem Zemanem, jemuž důvěra tento měsíc jako jedinému klesla, zaostává i vláda, v ní má důvěru jen 41 procent lidí. Krajská zastupitelstva jsou na tom s prezidentem procentně stejně.

Kdo naopak u lidí sklízí důvěru, jsou obecní zastupitelstva, případně zastupitelstva městských částí a starostové. Obecním zastupitelstvům i starostům vyjádřilo důvěru shodně 63 procent dotázaných.

Aktuální situaci na politické scéně hodnotí uspokojivě 18 procent Čechů. Ani spokojeno, ani nespokojeno bylo 34 procent z nich. V posledním období je podle statistiků zřejmá tendence mírného zlepšování, kterou ovšem měla narušit poslední získaná data sebraná po koronavirové odmlce.

reklama

autor: rak

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…