Češi se za Zemana stydí, hlásá německé veřejnoprávní médium. A to není vše

16.08.2020 6:52

„Mnoho Čechů se nyní stydí za prezidenta Miloše Zemana, který se čím dál více chová jako staromódní nemocný člověk. Ale jeho následovníci jsou mu stále loajální,“ tvrdí německá veřejnoprávní stanice ARD. V textu pražského zpravodaje stanice se též o Zemanovi hovoří jako o „starém a nemocném muži s patologickým sklonem k cynismu a provokaci”, který šíří strach ze sudetských Němců, migrantů a muslimů. Zpravodaj sdělil, že díky tomu se Zeman těší podpoře venkovanů. Zmínil i Zdeňka Bakalu a Miroslavu Němcovou (ODS).

Češi se za Zemana stydí, hlásá německé veřejnoprávní médium. A to není vše
Foto: reprofoto: vysílání ČT24
Popisek: Prezident Miloš Zeman ve vysílání ČT24.

Příspěvek od pražského zpravodaje ARD Petera Langeho tvrdí, že: „Pokud se v Česku začne hovořit o rozdělení společnosti, není už daleko k Miloši Zemanovi.“

Pro své politické odpůrce prý Zeman je „svéhlavým, starým a nemocným mužem s patologickým sklonem k cynismu a provokaci“.

Po svém druhém vítězství u prezidentských voleb prezident v lednu 2018 slíbil pokoru a otevřenost, „dobré úmysly“ však Zemanovi dle ARD vytrvaly jen do inauguračního projevu. Z něj si německá stanice všímá zejména toho, že prezident se vymezil vůči „svým oblíbeným nepřátelům“. ARD pak přímo jmenovala podnikatele a mediálního magnáta Zdeňka Bakalu a připomněla Zemanovu kritiku namířenou na jeho média.

ARD rovněž upozornila, že tehdy byl prezidentův inaugurační projev pro některé poslance „příliš“ a spolu s Miroslavou Němcovou (ODS) opustili sál.

„Od doby, kdy se stal prezidentem, se ale Miloš Zeman stále více posouvá do nacionalistického tábora. Šíří strach, tu ze sudetských Němců, tu z migrantů a muslimů,“ upozornil dále korespondent ARD, podle něhož se díky tomu Zeman opírá o hlasy „volebních základen ve venkovských oblastech“. Dle Langeho tak v Česku selhaly „městské elity“.

Svůj příspěvek pak německý žurnalista zakončil s poukazem na to, že Zeman si přál, aby Česko nebylo zemí nenávisti a závisti. „Zdá se, že tragikou prezidenta Miloše Zemana je, že už nemá sílu na to, aby k tomu nějak přispěl,“ myslí si pražský zpravodaj ARD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …