Češi si vůbec neuvědomují, jak se zhoršila jejich pověst, varuje Jan Čulík. Časem prý ale zjistí, že s fašistickou zemí nikdo obchodovat nechce

16.12.2017 13:16

Šéfredaktor serveru Britské listy Jan Čulík se ve svém komentáři rozepsal o tom, že Češi si neuvědomují, jak děsivě poškozuje šéf SPD Tomio Okamura mezinárodní pověst země.

Češi si vůbec neuvědomují, jak se zhoršila jejich pověst, varuje Jan Čulík. Časem prý ale zjistí, že s fašistickou zemí nikdo obchodovat nechce
Foto: ReproFoto: Facebook
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura.

Čulík si všímá toho, že normálně se mezinárodní média Českou republikou zabývají jednou za čas. Poslední dobou, podle něj během posledních dvou let, se Česko dostává do popředí kvůli xenofobii Miloše Zemana i ultrapravičáků. 

„V posledních pěti letech jsem úpěnlivě apeloval  na české politiky, aby vykročili ze svého uzavřeného českého rybníčku a investovali do kulturní diplomacie ve prospěch České republiky: aby na západních univerzitách vyškolili místní odborníky na středoevropskou a českou kulturu, kteří by ve Francii, v USA či ve Skandinávii v době příští mnichovské krize byli schopni přesvědčit svět, že ČR je solidní, racionální, lidská, demokratická a civilizovaná země s vyspělou kulturou a že stojí za to před příští krizí Čechy zachránit,“ poznamenal Čulík s tím, že skoro nikdo na to nereagoval a Česká republika se dokázala vepsat do povědomí světa jako jedna z nejbigotnějších, nejnenávistnějších humanitně nejnepřátelštějších zemí. 

Původní text ZDE.

„Málokdo si uvědomuje, že to bude mít nejen politický, ale i ekonomický dopad, protože skoro nikdo nebude chtít obchodovat s otevřeně fašistickou zemí. Stále silněji se budou vyskytovat tendence vybudovat před střední Evropou znovu izolační oponu,“ řekl Čulík a poukazuje také na vrcholný sjezd evropských ultrapravičáků, jejž uspořádal lídr SPD Tomio Okamura. Podle jeho slov to vyvolá ostře zápornou reklamu. 

Závěrem si pak Čulík všímá toho, jak se xenofobii a nenávisti v České republice věnoval i server Al Jazeera či deník New York Times, jenž psal o české kultuře, zabředlé v minulosti a ve fašismu v souvislosti s nedávným Českým slavíkem a skupinou Ortel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…