Česká armáda na veletrhu IDET v Brně představí 43 kusů techniky

15.05.2015 10:35

Česká armáda na veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET v Brně představí 43 kusů své techniky. K vidění bude například radiolokátor Arthur, vrtulník W3A Sokol nebo kanónová houfnice Dana. Expozice armády bude jednou z největších na veletrhu, zaujme plochu 7580 metrů čtverečních. Vyplývá to z dnešní tiskové zprávy ministerstva obrany. Třídenní veletrh začíná v úterý v Brně.

Česká armáda na veletrhu IDET v Brně představí 43 kusů techniky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výstava vojenské techniky české armády na Hradčanském náměstí při příležitosti oslav 70. výročí ukončení druhé světové války

Podle mluvčí ministerstva Jany Zechmeisterové expozice dává návštěvníkům možnost nahlédnout do života vojenské základny při nasazení jednotek české armády v zahraničí. 
   
Ve vnitřní části expozice bude taktické operační centrum a společné operační centrum, které lidem představí způsoby komunikace v operaci a spojení mezi jednotkami. Mezi exponáty budou také mobilní geografické pracoviště, nebo například taktická meteorologická stanice. Ve vnitřní části expozice bude také lehké obrněné vozidlo IVECO. 
   
Ve venkovní části si lidé prohlédnou obytnou a logisticko - opravárenskou zónu s polním muničním skladem. "Představeny budou ochranné a bezpečnostní prvky základny - zóna ochrany vojsk s pohotovostním úkrytem, ochranné valy a strážní věž. Ochrana osob bude zastoupena pyrotechnickými a protichemickými ochrannými obleky. Součástí základny je zdravotní zabezpečení, které bude reprezentovat pojízdná převazovna, polní transfuzní stanice a hematologická laboratoř," uvedla Zechmeisterová. 
   
Jednu z největších expozic na veletrhu bude mít zbrojařská skupina Excalibur ve spojení s kopřivnickou Tatrou. Poprvé budou českému publiku představena obrněná vozidla Titus a Accod jako výsledek spolupráce s významnými zahraničními partnery Nexter Group a General Dynamics. Expozici na stánku budou dotvářet motory do obrněných vozidel Pandur i pro starší obrněnce východního původu, jejichž generální opravy a modernizace nadále zůstávají významným výrobním a obchodním programem Excalibur Army. 
   
Na veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET bude letos 331 firem z dvaceti zemí. Je to zhruba o deset procent více než v roce 2013, kdy byla tato akce naposledy. Přes 60 procent firem přijede ze zahraničí. 
   
Veletrh začíná v úterý na brněnském výstavišti. Je přehlídkou obranných a bezpečnostních technologií ve střední Evropě. Třináctý ročník se koná společně se 17. mezinárodním veletrhem požární techniky a služeb PYROS, Mezinárodním veletrhem bezpečnostní techniky a služeb ISET a 12. mezinárodním veletrhem prostředků osobní ochrany, bezpečnosti práce a pracovního prostředí INTERPROTEC. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…