Česká internetová hvězda se sešla s předsedou Junckerem: Vůbec není upjatý, házel vtípky. Kdyby Česko odešlo z EU, tak já odejdu z Česka

21.09.2017 15:53

Karel Kovář alias youtuber Kovy se v minulých dnech sešel s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem. Nejen o setkání s ním pak pohovořil v pořadu DVtv.cz s moderátorem Filipem Horkým.

Česká internetová hvězda se sešla s předsedou Junckerem: Vůbec není upjatý, házel vtípky. Kdyby Česko odešlo z EU, tak já odejdu z Česka
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Juncker

„Když mě na to interview pozvali, tak já jsem vlastně nad tím ani nepřemýšlel, řekl jsem rovnou, že do toho chci jít. Určitou částí práce, kterou dělám, je to, že nabírám zkušenosti,“ řekl úvodem youtuber Kovy k setkání s šéfem Evropské komise Junckerem. Rozhodně ale nevnímá, že tím, že rozhovor s Junckerem absolvoval, by šířil evropskou propagandu.

Video najdete ZDE.

„Čekal jsem nějakého upnutého kravaťáka, který bude typicky seriózní, ale když přišel, rozhodně tak nepůsobil. Byl hodně uvolněný, vyprávěl vtípky. Při odpovědích se přepnul do jiného módu, politik profík. Určitě to bylo zajímavé, potkat se s někým takovým,“ zmínil. 

„Přišlo mi zkrátka zajímavé dělat takovýhle rozhovor v angličtině. Pro mě to bylo prostě něco jako výzva, do které jsem šel. Kdybych znovu dostal tu nabídku, tak bych řekl, že do toho jdu,“ podotkl.

Dále zmínil teplického radního Dominika Feriho (TOP 09). „Líbí se mi to, jak komunikuje s těmi mladými. Jeden takovýto politik na celou zemi je málo,“ uvedl s tím, že česká politika jako celek je strašně vzdálená od mladé generace. „Pak jsou tu profíci z ANO, kteří ten marketing zvládají, že pokrývají širokou cílovou skupinu,“ řekl Kovy, ale u dalších stran že k tomuto však nedochází. Nejlepším způsobem, jak podat politiku mladé generaci, je podle něj infotainment. Svůj kanál Kovy, jak tvrdí, se snaží dělat tak, aby si tam každý něco našel. 

Své v rozhovoru řekl také ke komunistům. „Mně stačí vidět Martu Semelovou a myslím si, že je to nejlepší recept na to, jak pochopit, že se komunisté nemění. Jsou to paraziti na demokracii. Komunisti mají v programu naprosto nedemokratické prvky. Je to smutné, proč si ho někteří idealizují. Myslím si, že to je tím, jakou vidíme v televizi tvorbu. Opakují se například Chalupáři, které mám já hrozně rád, ale lidé si to pak často velmi ‚idylizují‘, když vidí tu pohodu,“ zmínil Kovy. On sám se do politiky zatím nechystá.

Zmínil pak rovněž svůj názor na to, že v případě, že by Česko odešlo z Evropské unie, on sám by z Česka odešel. „O brexitu se budeme moci bavit za pár let, kdy budeme moci zhodnotit, zda se povedl, nebo nepovedl. Země velikosti České republiky by si měla toho členství vážit. Není možné zapomínat na ta pozitiva,“ sdělil Kovy. Společenství evropských zemí podle něj zajišťuje mír. „Ale samozřejmě, že bychom měli mluvit o tom, jak tu Unii zlepšovat,“ dodal. A co míní o uprchlické krizi? Zde je podle něj jeho názor poměrně realistický, kdy ji nevnímá ani naivně, ani paranoidně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…