Česká muslimka: Lidé jsou tady zlí a o Koránu vykládají nesmysly. Muslimové hází odpadky na zem, protože to vždy někdo uklidí

15.09.2015 10:26

„Islamofobové vykládají Korán stejně, jako kdybychom chtěli po křesťanech, aby žili podle starého zákona,“ říká česká muslimka v rozhovoru pro server Manipulátoři.cz. Celá řada předsudků, které mají Češi o muslimech, se dle její zkušenosti a znalostí nezakládá na pravdě.

Česká muslimka: Lidé jsou tady zlí a o Koránu vykládají nesmysly. Muslimové hází odpadky na zem, protože to vždy někdo uklidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Modlitba k Alláhovi

Česká muslimka, která se po předchozích negativních zkušenostech raději rozhodla svoji identitu nezveřejňovat, uvedla, že lidé jako Klára Samková, Martin Konvička či Petr Hampl neznají Korán a lžou v těch nejzákladnějších věcech. „Vykládají ho stejně, jako kdybychom chtěli po křesťanech, aby žili podle starého zákona. Je to asi stejné, jako když u soudu máte dokázat něco, co jste neudělal,“ říká s tím, že antimuslimské nálady, neboli dle ní směs hysterie se strachem, vyvolávají v české společnosti právě islamofobové a různá protiislámská hnutí. A podporuje je prý i vláda, která mlčí.

Když řekne, že je muslimka, polovina lidí se prý na ni dívá, jako kdyby měla na sobě výbušninu, a odsoudí ji, že je terorista. „I to je důvod, proč v rozhovoru tajím identitu, protože jsou lidé opravdu zlí. Volím vždycky jednodušší cestu a v tomhle případě je to tahle,“ přiznala dotazovaná.

Češi dle ní mají o islámu zkreslenou představu. „To všechno je následek toho, že lidi čtou jen titulky, případně text pod obrázky a čím jsou obrázky neuvěřitelnější, tím víc tomu věří. Takový klasický český sen je dovolená na Maledivách, jenže ráno přijede loďka se snídaní a v ní muslimka, to samý večer, je to muslimská země a nikomu to nepřijde divný. Polovina České republiky byla v Egyptě a byl tam někdo k něčemu nucený? Nebyl,“ argumentuje žena, která konvertovala k islámu před deseti lety.

Celý rozhovor ZDE

Problémy s muslimy v Teplicích, kde si místní stěžovali na to, že arabští rezidenti dělají nepořádek, pramení dle dotazované z toho, že muslimové mají jiné kulturní návyky. Jsou hluční jako Romové a odpadky zahazují na zem, protože jsou zvyklí, že v noci vyjde do ulic armáda uklízečů a ráno je město čisté. „Já jsem dostala několikrát vynadáno, že házím papír do koše a že tím beru metařům práci,“ vysvětlila česká muslimka odlišný postoj muslimů k odpadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…