Česká muslimka k Francii tak ostře, že ji zablokovali. My její slova máme

30.10.2020 13:03

V Teplicích proslavená studentka Eman Ghalebová zveřejnila příspěvek, ve kterém sice odsoudila středeční teroristický čin v Nice, avšak zkritizovala karikatury proroka Mohameda. „Zesměšňování muslimů a jejich svatých symbolů je najednou ‚svoboda projevu a moderní umění‘. A koho to uráží nebo proti tomu protestuje, tak je podle Macrona radikální muslim nerespektující evropské hodnoty,“ rozzlobila se. Její facebookový profil však zmizel. Prý za tím stojí fanoušci Tomia Okamury.

Česká muslimka k Francii tak ostře, že ji zablokovali. My její slova máme
Foto: repro YouTube kanál Český rozhlas Plus
Popisek: Teplická studentka a aktivistka Eman Ghalebová

Známá teplická studentka Eman Ghalebová okomentovala středeční teroristický čin, který se odehrál v jihofrancouzském městě Nice. Útočník s nožem v ruce vtrhl do kostela a zabil tři lidi, na místě bylo i několik dalších zraněných. Dle serveru Telegraph.co.uk muž dekapitoval dvě osoby. Útočník měl dle svědků před tím, než ženě setnul hlavu, zařvat Allah-u-Akbar neboli Alláh je veliký. Vypadá to tedy na další islamistický teroristický čin. Policie muže postřelila. Poslanci Národního shromáždění v Paříži drželi minutu ticha za oběti útoku a předseda parlamentu Richard Ferrand schůzi přerušil.

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí

Starosta města útok odsoudil. „Potvrzuji, že všechno nasvědčuje tomu, že u baziliky Notre-Dame v Nice se odehrál teroristický útok,“ napsal na twitteru starosta Estrosi. „Dost. Musíme odstranit islámský fašismus z naší země,“ dodal.

Ghalebová na začátku svého příspěvku upozornila, že sice má odlišný názor na karikatury, ale neschvaluje a naprosto odsuzuje včerejší teroristický útok, stejně jako ten předchozí. „Považuji to jako nelidský a barbarský čin, který muslimům v Evropě v příštích dnech znepříjemní život. Takový zločin ve jménu naší víry nás uráží víc než karikatury Proroka Mohameda,“ uvedla Ghalebová.

Poté se přesunula k samotným karikaturám, se kterými má problém. Vysvětlila, že muslimové nesmí, jelikož je to zakázané, zobrazovat proroky či Boha. Muslimy uráží prý i zobrazování či zesměšňování Ježíše nebo Mojžíše. „Proto si osobně myslím, že takové karikatury nejsou vhodné. V Evropě se snažíme být opatrní a korektní, abychom neopakovali chyby minulého století,“ myslí si studentka.

Zesměšňování černochů prý považujeme za rasismus, stejně tak zesměšňování Židů je prý pro nás antisemitismem. „Jen si vzpomeňte na karikatury židovského obyvatelstva za nacismu,“ upozornila. To však nebyl celý příspěvek a pokračovala ve výčtu. „Vtípky na adresu žen nás uráží a označujeme je sexismem. To samé s homosexualitou – zesměšňování homosexuálů označujeme homofobií, netolerancí atd.,“ napsala na facebook.

Anketa

Kdo nakonec urve vítězství v amerických prezidentských volbách?

13%
hlasovalo: 4499 lidí

Prý však pak přichází něco odlišného. „Ale zesměšňování muslimů a jejich svatých symbolů je najednou ‚svoboda projevu a moderní umění‘. A koho to uráží nebo proti tomu protestuje, tak je podle Macrona radikální muslim nerespektující evropské hodnoty,“ rozzlobila se. Zesměšňování a výsměch náboženských symbolů prý mezi evropské hodnoty nepatří.

„Právě evropské hodnoty, kterými se Evropa může chlubit, je například respekt ke všem lidem bez rozdílu, tolerance nebo náboženská svoboda, za kterou Evropané bojovali mnoho staletí,“ zakončila Ghalebová svůj facebookový příspěvek.

Tento příspěvek však není již na Facebooku k nalezení. K nalezení ovšem není ani její profil. Toho si všiml i uživatel Filip Skála, který napsal, že Eman Ghalebová zmizela z Facebooku. „Pitomiovci jí gratis zařídili 3 dny volno,“ dodal. Vypadá to tedy dle Skály tak, že sympatizanti Tomia Okamury ve větším počtu příspěvek Ghalebové nahlásili a algoritmus sociální sítě stáhl nejen samotný příspěvek, ale dočasně zablokoval i profil uživatelky.

Eman Ghalebová je česká studentka, teplická Arabka a muslimka, která je známá svou veřejnou angažovaností v Teplicích, kdy například v roce 2015 se snažila poučit hosty lázeňských zařízení v Teplicích o pravidlech, zvycích a tradicích. V tomto roce se totiž vztahy mezi obyvateli a lázeňskými hosty, často arabského původu, zhoršily poté, co arabští návštěvníci zanechávali po sobě nepořádek. Obyvatelům též vadila pyrotechnika, se kterou si měly hrát děti lázeňských hostů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…