Češka popsala útok v Mnichově: Krev tekla odevšad

24.07.2016 8:35

Češka Kateřina Potyszová žije a pracuje v Mnichově. Na vlastní oči viděla, jak z McDonaldu naproti nákupnímu centru Olympia v bavorské metropoli vyběhl mladík a začal střílet do lidí venku. Nakonec vběhl do zmíněného nákupního centra a pokračoval v řádění. Mladá žena prý vběhla za ním a snažila se zachránit jednoho postřeleného. Bohužel marně.

Češka popsala útok v Mnichově: Krev tekla odevšad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německo, jak jej možná neznáte

Když se v Mnichově v pátek v podvečer ozvala střelba, Češka Kateřina Potyszová byla nedaleko. Pracovala přes ulici v kavárně. V okamžiku, když vyběhl ze zdejšího McDonaldu mladý muž, se dívala, kam jde, aby mohla informovat policii. V jednu chvíli se dokonce rozběhla za útočníkem. V rozhovoru pro Český rozhlas k tomu poznamenala, že je původním vzděláním zdravotní sestra, takže cítila potřebu pomoci lidem v nákupním centru, kam se útočník rozběhl.

V nákupním centru na zemi uviděla zraněného mladého muže. „Nemohla jsem ho tam nechat ležet. Měl celý život před sebou. Celý krvácel. Z tepny na krku a postřelenou měl i lícní kost. Zkusila jsem bojovat, abych ho zachránila, ale bohužel se to nepodařilo. Byla jsem tam dobrých deset minut. Pak už mu tekla krev odevšad. Chudák se udusil svojí vlastní krví. Pak jsem ho přikryla folií, aby tam neležel jen tak. A to už jsem byla v šoku. Asi jsem pak vstala a vyšla ven,“ řekla. 

Zarazilo jí, že do nákupního centra nevběhli např. policisté. Střelec tak měl volné pole působnosti, na konci nákupního centra vypálil ještě několik ran, vyběhl na střechu a o kus dál se podle všeho zastřelil. Na pomoc zraněným a umírajícím v první chvíli nevyrazili ani záchranáři. Jako matku dvou dětí a zdravotní sestru Kateřinu Potyszovou notně zarazilo i to.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…