Česká republika není tranzitní zemí

13.05.2016 17:34

Celorepubliková policejní akce z předchozích dvou dnů potvrdila, že Česká republika není a ani se pro nelegální migranty nestává tranzitní zemí. Policie totiž při kontrolách nezaznamenala žádné migranty, kteří by v souvislosti se současnou migrační vlnou přes ČR nelegálně projížděli. Naopak zadržela 50 cizinců, kteří porušili pobytový režim či v Česku pobývali načerno. S nimi je zahájeno řízení o vyhoštění. Na webu ministerstva vnitra o tom informoval ministr Milan Chovanec.

Česká republika není tranzitní zemí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec

"Naprosto jasně se tak potvrdila naše slova, že ČR díky svému důslednému a odpovědnému postupu není pro nelegální migranty a pašeráky využívanou destinací. Dezinformace, které se na toto téma počátkem května objevily v německém tisku, tak definitivně nejsou ničím jiným než nepravdivou poplašnou zprávou." uvedl Chovanec.

Německý list Passauer Neue Presse tehdy napsal, že po uzavření balkánské stezky se zvýšil počet běženců pašovaných do Bavorska přes Českou republiku. Před přílivem migrantů kvůli zpřísnění rakouské politiky varoval v rozhovoru poskytnutém webu Focus Online i odborník na migraci Jochen Olten. Česká policie ale už tehdy popírala, že by české území sloužilo pro migranty jako tranzitní.

Podle Chovance to akce, která byla zaměřená na zjištění a ověření aktuálního stavu nelegální migrace v ČR, potvrdila. "Přesto však stále trvá dlouhodobá zvýšená hlídková činnost na česko-rakouské hranici, kterou jsme z důvodu prevence rozšířili také na hranici česko-slovenskou," napsal ministr. V případě nutnosti jsme připraveni opatření okamžitě posílit, dodal.

Do akce Koridor se zapojilo 1000 policistů ze všech 14 krajských ředitelství a dopravní policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…