Česká republika právě skončila... Vůdce! Schwarzenberg ještě v noci pronesl hrozivá slova

12.07.2018 16:35

Česká republika, jak byla založena v roce 1993, právě skončila, uvedl na noční tiskové konferenci krátce po hlasování poslanců o důvěře vládě čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, podle kterého je předseda vlády Andrej Babiš kvůli svému ekonomickému i politickému vlivu neomezeným vůdcem a majitelem strany. „Jdeme do období, kdy demokracie nebude to, co byla,“ dodal kníže.

Česká republika právě skončila... Vůdce! Schwarzenberg ještě v noci pronesl hrozivá slova
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V rámci "Expedice neuhneme 2017" představovala TOP 09 svůj volební program v Únětickém pivovaru. Zúčastnili se čestný předseda Karel Schwarzenberg, místopředsedkyně Markéta Pekarová Adamová a poslanec Martin Plíšek

„Předseda současné vlády říká, že povede naši zemi jako podnik, ale já říkám, že nás povede jako vůdce. Spojil se kvůli tomu navíc i s komunisty,“ řekl hned v úvodu kníže. Připomněl, že sociální demokracie říkala, že bude kontrolovat tuto vládu, ale těžko se tak stane. „Když dáte do jedné klece kočku a kanárka, rád bych věděl, jak ten kanárek bude tu kočku kontrolovat, kanárek nejspíše v této situaci zahyne, jako ČSSD,“ glosoval kníže na tiskové konferenci zveřejněné serverem Aktuálně.cz.

Na každý pád jdeme podle Schwarzenberga do období, kde demokracie už nebude to, co byla. Opozice vidí ve druhém Babišově kabinetu, který získal důvěru Sněmovny, poloprezidentský systém či „babišovskou demokracii“. Opoziční strany slibují být tvrdou, ale konstruktivní opozicí. Zástupci jednotlivých stran to řekli novinářům po skončení hlasování poslanců o důvěře vládě.

Podle šéfa poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska vzroste moc Ruska, protože komunisté budou společně s Hradem „putinovskou pátou kolonou“. Kalousek posun KSČM k moci označil za velmi nebezpečný. TOP 09 bude podle něj opozicí, bude ale ochotna podpořit body vstřícné k západním spojencům.

  • Původní zdroj ZDE

Menšinový kabinet ANO a ČSSD s podporou KSČM dostal nadpoloviční důvěru Sněmovny. Podle předsedy komunistů Vojtěcha Filipa je vznik vlády dobrou zprávou pro občany, Evropskou unii i finanční trhy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…