Česká televize dostala mastnou pokutu. Za hranolky

22.10.2015 18:33

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) uložila České televizi pokutu 350.000 korun za scénku s hranolky v pořadu Hokejové poledne. Vystupování moderátora podle rady nepatřičně zdůrazňovalo jednoho z oficiálních partnerů hokejového mistrovství.

Česká televize dostala mastnou pokutu. Za hranolky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

O výsledku správního řízení dnes rada informovala v tiskové zprávě. ČT zatím oficiální stanovisko RRTV nemá k dispozici, až poté zváží další kroky, sdělila televize ČTK. Zájem rady upoutala "scénka", při níž bývalý reprezentant a hokejový expert Pavel Richter vychází ze stanu společnosti McDonald's, odkud přináší podnos s občerstvením. Poté, co prošel kolem stěny s logem, se dostal do studia a jeden hranolek nabídl kolegyni.

"Umístěný produkt byl ústředním tématem úvodu pořadu. Byla na něj zaměřena pozornost i během komentování, přestože tematicky s pořadem nikterak nesouvisel..., čímž došlo k nepatřičnému zdůraznění umístěného produktu," uvedla rada.

"Výsledek správního řízení RRTV zatím Česká televize oficiálně neobdržela, jakmile se tak stane, zvážíme další kroky," sdělila Karolína Blinková z tiskového oddělení ČT.

Celé video najdete zde

Podle regulátora televize odvysílaným pořadem porušila paragraf zákona, který se věnuje takzvanému product placementu. V něm se mimo jiné uvádí, že pořady, které tohoto způsobu propagace využívají, "nesmějí nepatřičně zdůrazňovat umístěný produkt".

Rada v tomto případě zahájila správní řízení letos v červnu. Regulátor v něm mohl uložit pokutu až do 2,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…