Česká televize nesmí přistoupit na Babišův podvod. Pavel Šafr píše o normalizaci

09.02.2019 17:56

Šéfredaktor serveru Forum24.cz Pavel Šafr se rozhovořil o tom, že „svoboda médií“ podle Andreje Babiše (ANO) je podvod vůči veřejnosti. „Česká televize by na něj neměla přistupovat,“ sdělil Šafr.

Česká televize nesmí přistoupit na Babišův podvod. Pavel Šafr píše o normalizaci
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

„Andrej Babiš ukázal svoji laskavou tvář a nechal napsat na svůj Twitter 5. února, že se hnutí ANO tentokrát nepřipojí ke svým přirozeným spojencům KSČM a SPD a nebude hlasovat pro zamítnutí výročních zpráv České televize, což by vedlo skrze nové obsazení Rady ČT až k výměně ředitele a tedy třeba celého vedení našeho hlavního veřejnoprávního média,“ zkonstatoval Šafr a všiml si i odpovědi generálního ředitele Petra Dvořáka o tom, že toto sdělení považuje za důležitý pozitivní signál médiím veřejné služby. 

Původní text ZDE.

„Pro Petra Dvořáka lze mít pochopení, nicméně toto veřejné poděkování držiteli moci není pro budoucnost našich veřejnoprávních médií vůbec šťastné. Jak jinak než jako poděkování si totiž máme Dvořákovo veřejné stanovisko vyložit. Je zřejmé, že Dvořák by to raději vykládal jako uspokojivé konstatování, ale ono to prostě poděkování fakticky je,“ dodal Šafr, jenž z Babišova sdělení cítí jasný vyděračský potenciál do budoucna. 

Následně poznamenal, že celé vysílání České televize už dávno není zcela svobodné. „Do hlavního zpravodajského pořadu se bohužel nějak nevejde plná pravda o povaze současné moci a ani plná šíře skandálů předsedy vlády. Nevysílají se zde informace, které zveřejňují západní média o Andreji Babišovi. Česká televize ani nevysílala celou debatu Evropského parlamentu o konfliktu zájmů Andreje Babiše, přinesla jen chabé útržky této debaty,“ zkonstatoval a zkritizoval i neuvěřitelný návyk zvát si do pořadů zaměstnance Andreje Babiše a nechat je předstírat, že nezávisle komentují a analyzují politické dění.

„Tato situace není normální. Spíše působí jako mírně normalizovaná a odpovídá tlaku, kterému musí v současné době vedení televize čelit. Oceňujeme Českou televizi, že ještě nedošla do toho stupně normalizace, v jakém se ocitl pod vedením Reného Zavorala Český rozhlas a kde byly zastaveny a umlčeny investigativní reportáže o podnikání předsedy vlády. Ale měli bychom vědět, že plná míra svobody vypadá jinak,“ uzavřel Šafr. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…