Česká veřejnost nemá vědět vše o kauze Michalákových, míní Gazdík

06.10.2015 17:44

Úřadující předseda Starostů a nezávislých zavítal do úterních Dvaceti minut Radiožurnálu Českého rozhlasu. Vyjádřil se ke kauze bratrů Michalákových, pochvaloval si, že podaná ruka Miroslava Kalouska (TOP 09) platí. Vyjádřil se také ke krajským volbám, kde po jejich skončení připustil i spolupráci s hnutím ANO.

Česká veřejnost nemá vědět vše o kauze Michalákových, míní Gazdík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Hned v úvodu se vyjadřoval ke kauze bratrů Michalákových. Nebyl by prý pro vyhoštění norské velvyslankyně z České republiky v reakci na to, že o mladším z bratrů Michalákových bylo rozhodnuto, že se nemá vracet do Čech, ale může být adoptován norskou rodinou. „Myslím si, že by paní velvyslankyně měla být zvána každý den na Hrad i na Ministerstvo zahraničí a den za dnem po ní má být vyžadováno podání patřičných informací v celé kauze... Chce to ale postupovat individuálně a domnívám se, že by ani česká veřejnost neměla vědět úplně vše k této kauze. Nechceme to na příslušných úřadech, apeloval na posluchače Gazdík.

Následně se vyjadřoval ke změně u kormidla v TOP 09, kde z postu předsedy strany odejde Karel Schwarzenberg. Pokud se novým předsedou strany stane Miroslav Kalousek, Gazdík nemá obavy o další spolupráci obou stran, protože podaná ruka Miroslava Kalouska platí stejně jako u Karla Schwarzenberga. To ovšem nic nemění na tom, že v nadcházejících krajských volbách půjdou Starostové v jednotlivých krajích pravděpodobně samostatně.

Za velkou výhodu strany Starostů považuje především to, že sdružuje nové osobnosti, které by jinak do politiky možná nešly, což by byla škoda. Pár slov poznamenal také na adresu hnutí ANO. Jakoukoli předvolební koalici s Babišovým hnutím odmítl. A povolební koalice připouští v krajích, kde by se spoluprací ANO a Starostů podařilo z vlády eliminovat komunisty.

Gazdík je úřadujícím předsedou Starostů od chvíle, kdy padlo korupční podezření na libereckého hejtmana Martina Půtu. Věří, že je Půta nevinný a že se to podaří prokázat, ale kdyby měla Půtova kauza Starosty poškozovat, Gazdík důvěřuje tomu, že se liberecký hejtman zachová odpovídajícím způsobem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…