Češka z Německa: Je tady totalita, žádná svoboda. Merkelová potlačuje Němce. Ti nagelovaní uprchlíci s mobily u ucha jsou pátá kolona

18.01.2016 6:55

Česká podnikatelka žijící v německém Altenbergu Bohumila Kamenzová promluvila o současné situaci v Německu, stran uprchlíků. Kamenzová se zúčastnila již několika demonstrací. O tom, jaký má pohled na migrační krizi, píše deník Právo.

Češka z Německa: Je tady totalita, žádná svoboda. Merkelová potlačuje Němce. Ti nagelovaní uprchlíci s mobily u ucha jsou pátá kolona
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

Anketa

Kterého intelektuála máte nejraději? (Obnovené hlasování, spuštěno 19.4.)

hlasovalo: 6960 lidí

"Nejsem v žádné politické straně, jsem velmi tolerantní a nejsem extremistka, ale mám vlastní mozek a vidím, co se děje kolem," řekla úvodem. Situaci v Německu nazývá diktaturou. 

"Sasko jako jediná spolková země zatím ještě diktátu běženců zcela nepodlehla. Denně jsou ve městech i obcích demonstrace vyjadřující nesouhlas s utečeneckou politikou. Lidé tam řeknou svůj názor tím, že tam přijdou, jenže nezmění se bohužel stejně nic," podotkla. Lidé však na demonstrace podle ní chodí tak, aby nebyli poznáni, neboť jim je vyhrožováno výpovědí. 
 
Kamenzová vyzývá především k tomu, aby se začal používat rozum. "Přece se nemůžou v malých městech zabírat družiny, tělocvičny, školy, vyhazovat lidi z domovů důchodců a zabírat všechno pro běžence." uvedla. 
 
Dvaapadesátileté podnikatelce vadí především způsob německé kancléřky Angely Merkelové, jež podle jejího názoru potlačuje Němce, odstavuje je na vedlejší kolej. "Musím konstatovat, že svoboda osobního projevu už tady není," podotkla. 

"Myslím si, že obyčejný občan by uprchlíkům, kteří potřebují pomoc, rád pomohl. Ale to množství a to, jak vlastně atakovali Německo, a strašný způsob sebezničující politiky kancléřky Merkelové, to vše podle mě lidem vadí. Jestli mají občané ve městě budovu a nechtějí, aby tam azylanti přišli, a nikdo se jich na to neptá a budova se prostě zabere, a když něco řeknou, jsou společensky nebo pracovně vyřízeni, tak to přece není svoboda, to není demokracie," sdělila Právu. 
 
Příchod uprchlíků je dle jejího názoru proti zájmům občanů. "Většina Němců, s nimiž jsem v kontaktu, říká, že pokud by to byly rodiny, které potřebují pomoc, nejsou vůbec proti. Když ale vidí ty arogantní nagelované mladíky s nejnovějšími mobily u ucha, opravdu tu pátou kolonu – spáče –, tak s tím se nikdo z normálních Němců nesmíří. Podle mého tlačí politika Merkelové německé občany do pravicového rohu. Pokud dojde k dalším volbám, tak i ti lidé, kteří nejsou pravičáci, budou na základě této šílené politiky volit krajní pravici," řekla s tím, že Němci v jejím okolí jí fandí a chválí Česko a českou azylovou politiku. 
 
"Všude nás obyčejní Němci dávají za vzor. Na rozdíl od politiků – ti naopak prohlašují, že Česko nechce pomoct Evropě a Německu. Já si osobně myslím, že Merkelová udělala velmi hloupé gesto, a tak nevidím důvod, proč by jí měly státy východní Evropy pomáhat v tom, co způsobila," uzavřela. Na otázku, zda by nebylo lepší kancléřce nějak pomoci, dodala, že zoufalci, který už sám neví, jak si pomoci, není možné pomáhat.  
 

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…