Češka zraněná v Hurghadě zatím zůstane v káhirské nemocnici

23.07.2017 21:35

Češka, zraněná minulý týden v pátek v Hurghadě při útoku Egypťana nožem na turistky na pláži, zatím zůstává v nemocnici v Káhiře. Do Česka se nebude vracet dnes ani v pondělí. ČTK to sdělila mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.

Češka zraněná v Hurghadě zatím zůstane v káhirské nemocnici
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

O zdravotním stavu ženy a jejím případném převozu do ČR dnes jednali zástupci české ambasády v Egyptě s její rodinou a ošetřujícími lékaři.

Šestatřicetiletá Češka, kterou útočník na pláži nožem zasáhl do nohy a do zad, byla z Hurghady den po útoku přepravena vrtulníkem do Káhiry a tam hospitalizována. Do egyptské metropole za ní přijeli její přítel s dítětem a také její matka. „Česká občanka zůstává ještě v nemocnici a pokračuje v rekonvalescenci. Dnes ani zítra (v pondělí) se do ČR určitě vracet nebude,“ napsala Lagronová ČTK v textové zprávě.

Při útoku minulý týden v pátek Egypťan v Hurghadě nožem ubodal k smrti dvě Němky a zranil čtyři další turistky. Na hotelovou pláž se podle všeho dostal tak, že si zakoupil vstupenku k jednodennímu využití. Egypt, který bojuje o udržení turistů, dosud nepodal oficiální vysvětlení motivu útočníka ani detaily o něm. Místní úřady podle médií po útoku uváděly, že v úvahu připadá kriminalita, terorismus nebo zdravotní problémy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…