České policistky v Makedonii. Na hranicích kontrolují migranty

27.02.2016 10:39

Sledovat hranici mezi Makedonií a Řeckem a trasy, po nichž dál do Evropy proudí migranti, patří už tři týdny k úkolům 27 českých policistů. Mezi nimi nejsou ale jen muži. Na policejní misi do makedonského příhraničního města Gevgelija a tamního přijímacího uprchlického tábora Vinojug odjely také tři ženy.

České policistky v Makedonii. Na hranicích kontrolují migranty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká a makedonská vlajka

„Děláme to samé. co dělají všichni ostatní. Ženy tu mají stejnou práci jako muži,“ říká praporčice Martina Svobodová. Makedonie není její první zahraniční působiště. Pobývala už v Číně, Vietnamu, Mongolsku a Egyptě.

Čeští policisté a policistky mají buď službu v táboře, nebo jsou na „patrole“. Na hlídkách sledují situaci kolem hranice, v kempu dělají třeba prohlídky při registraci. Česko prosazuje kvůli bezpečnosti důkladnější osobní kontroly. U žen je provádějí právě policistky.

Nejdřív příslušníci z Česka sloužili jen s makedonskými kolegy. Do oblasti ale přijíždějí i další zahraniční kontingenty. Kolem hranic tak nyní jsou vidět už nejen místní a české uniformy, ale také slovenské, chorvatské, srbské, slovinské a rakouské.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…