České republice se raději vyhněte, stojí prý v manuálu pro migranty

04.09.2015 20:34

Drtivá většina uprchlíků, která putuje Evropou, chce skončit v Německu či Velké Británii. Česká republika je pro ně jen tranzitní zemí, a to navíc zemí k putování velmi nevhodnou. I to je možná důvod, proč běženci utíkají raději přes Rakousko. To, že se na Českou republiku uprchlíci takto dívají, ale nijak zvlášť nevadí ministrovi vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD).

České republice se raději vyhněte, stojí prý v manuálu pro migranty
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

„Dostal se mi do ruky manuál pro migranty. Česká republika a Slovensko jsou v něm zmíněny jako země, kudy nemají chodit,“ řekl Chovanec. Informoval o tom server iDNES.cz. Šéf resortu vnitra dal také najevo, že ho to nijak zvlášť netrápí, ukazuje to pouze, že si policie plní své povinnosti. Německo však přišlo s návrhem, že bude vyřizovat azylovou proceduru na svém území, když chce chce většina běženců žít tam.

Podobný problém jako ČR řeší i Slovensko, kde je ministr vnitra Robert Kaliňák považován za velmi radikálního odpůrce imigrantů. Zastává názor, že uprchlíci směřují do Německa, protože to je k nim extrémně liberální, přijímá téměř kohokoliv a nedeportuje ani lidi, u kterých na to existuje i několik let platný příkaz k vystěhování.

Česko a Slovensko proto zvažují zřízení průjezdového koridoru do Německa, který by usnadnil život běžencům i českým úřadům. Policie by uprchlíky sice doprovázela, ale nekontrolovala je, spoléhala by na prověření, které provedou maďarské úřady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…