České stavebnictví se dál trápí. Jeden z největších hráčů vyhlásil úpadek

21.12.2013 9:12

Firma Ross Holding, jedna z velkých stavebních firem v Česku, přiznala úpadek, uvedly dnes Lidové noviny. Vedení společnosti chce ale podle deníku usilovat o její reorganizaci.

České stavebnictví se dál trápí. Jeden z největších hráčů vyhlásil úpadek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba tunelu Blanka

Zástupci Ross Holdingu přiznali podle LN na pátečním jednání u Krajského soudu v Hradci Králové, že jsou v úpadku a už nebudou bránit insolvenčnímu řízení zahájenému na druhý pokus v srpnu. "Soud vydá usnesení o zjištění úpadku," citují LN z pátečního zápisu z jednání, který pořídil soudce Pavel Vosečka.

Společnost Ross Holding ještě v roce 2011 utržila přes miliardu a je tak dosud jednou z nejviditelnějších obětí krize českého stavebnictví, píše list. Podle údajů v LN měla firma v roce 2011 360 zaměstnanců.

Ross Holding podle deníku nezachránilo ani to, že se na začátku října spojil se společností Kampa Residences. Soud na základě jednání věřitelů vyslal do Ross Holdingu předběžného správce, kterým se stala společnost Česká insolvenční, soud rovněž jmenoval prozatímní věřitelský výbor.

Vedení Ross Holdingu chce usilovat o záchranu. Jeho plán na reorganizaci prý ale správce označil za nedostatečný. "O tom, zda firma skončí v konkurzu, nebo dostane možnost reorganizace, rozhodne soud," dodaly LN.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…