České studenty vyhnali z kolejí, ti zahraniční tam řádí. Společné pařby bez roušek, a ještě se tím chlubí

31.10.2020 17:34

České školy jsou zavřené, všichni žáci a studenti od prvňáčků až po vysokoškoláky sedí doma a učí se jen na dálku. Aby se podařilo utlumit explozi epidemie koronaviru v této zemi. Jenže ve stejném čase si na vysokoškolských kolejích užívají zahraniční studenti.

České studenty vyhnali z kolejí, ti zahraniční tam řádí. Společné pařby bez roušek, a ještě se tím chlubí
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná třída, ilustrační foto

Zatímco čeští vysokoškolští studenti musí sedět doma, přes den se setkávat co nejméně a po 9. hodině večer musí respektovat zákaz vycházení, tak zahraniční studenti, kteří zůstali v Česku na českých vysokoškolských kolejích, se dobře baví. Nařízením neshlukovat se navzdory. Dokazují to fotografie, které sami studenti uveřejňují na sociálních sítích.

Na pražských kolejích Větrník však nechávají zahraniční studenty vládní nařízení chladnými. Jak ukazují fotografie z halloweenského večírku, studenti si uspořádali party, vesele se shlukují, bez roušek, a popíjejí. Pravděpodobně alkohol.

Na počínání zahraničních studentů na pražských kolejích jako první upozornil server Echo24.cz.

Nabízí se otázka, zda a jak bude na situaci reagovat české ministerstvo školství. Server oznámil, že prozatím šéf resortu za hnutí ANO Robert Plaga nereagoval nijak.

Zharaniční studenti se baví - Echo24.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…