Českého blogera zajímalo, jak ruská média referují o našem prezidentovi. Tak sedl k internetu a sepsal obsáhlou analýzu. Podívejte se sami, jak Zeman dopadl

02.10.2015 19:50

Bloger Roman Máca se rozepsal o tom, jak je prezident Miloš Zeman vnímán ruskými médii a jak ho v Rusku například vidí běžný divák či čtenář. Podle něj prezidentova kritika ruské opozice (viz Pussy Riot apod.) či boj proti USA a obrana Ruska v konfliktu s americkým velvyslancem v ČR dělají z Miloše Zemana v Rusku bojovníka za pravdu.

Českého blogera zajímalo, jak ruská média referují o našem prezidentovi. Tak sedl k internetu a sepsal obsáhlou analýzu. Podívejte se sami, jak Zeman dopadl
Foto: ReproFoto: webtv.un.org
Popisek: Miloš Zeman během projevu na Valném shromáždění OSN

„Je nezávislým politikem a není loutkou Ameriky, a naopak proti zlé Americe bojuje a hájí Rusko. Jeho názory jsou objektivní, nezávislé a pravdivé,“ napsal dále Máca o tom, jak vnímají Zemana v Rusku, neboť jeho názory prý do puntíku zapadají do politiky Kremlu.

Pozitivní ohlas podle Mácy v Rusku vzbuzují i Zemanovy typické bonmoty a vulgarismy, které se prý ruskému obecenstvu líbí. „Jako zdroj informací o Zemanovi ruská média využívají ve většině případů ParlamentníListy.cz,“ napsal dále bloger s tím, že jsou ostatní zdroje veskrze druhotné, a to i české proruské weby. „Z nich jsou ruskými médii přejímány informace jiného rázu,“ dodává a píše, že navíc má Miloš Zeman dvojí roli.

Celý článek si můžete přečíst ZDE.

„Na jednu stranu je využíván ruskými médii jako západní politik, který stojí na straně Ruska, a jeho názory jsou tak často publikovány v ruském mediálním prostoru,“ píše Máca, podle něhož je druhou rolí prezidenta České republiky prosazovat ruské zájmy v EU a NATO.

Držte se, pane prezidente! Vy jste opravdový patriot!

„Prezident Zeman má v Rusku značnou oblibu. Pokud se podíváme na komentáře pod články/videi, můžeme tak vidět jistou polarizaci názorů,“ napsal rovněž Máca s tím, že nejvíce nesouhlasné názory běžných obyvatel jsou prezentovány výroky typu, že Zeman je pouze loutkou Putina.

„Prozkoumal jsem stovky článků a videí, abych si udělal názor, jaký mediální obraz Miloš Zeman v Rusku má,“ píše na svém blogu Máca s tím, že mu zůstal v paměti příspěvek od uživatele Kolin Molin, který zněl: „Držte se, pane prezidente! Vy jste opravdový patriot.“ „Pro mě osobně však nadále otázkou zůstává, jakou zemi v souvislosti s patriotismem Kolin Molin vlastně myslel,“ zakončil bloger svůj postřeh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …