Česko do Bruselu odeslalo dokument nutný pro čerpání peněz z EU

18.04.2014 11:01

Česko do Bruselu odeslalo finální verzi Dohody o partnerství. Dokument určuje, jakým způsobem bude ČR čerpat peníze z evropských fondů v novém programovém období 2014-2020. V těchto letech může ČR získat až 594 miliard korun.

Česko do Bruselu odeslalo dokument nutný pro čerpání peněz z EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

„Připravili jsme kvalitní strategii pro čerpání Evropských strukturálních a investičních fondů na příštích deset let. Teď je na Evropské komisi, jak ji posoudí a zda jsme splnili všechny podmínky, které jsou s dohodou spojeny," poznamenal první náměstek ministryně pro místní rozvoj pro Národní orgán pro koordinaci Daniel Braun.

Evropská komise podle Brauna opakovaně kladně oceňovala přístup české strany k přípravám nového programového období. „Během neformálního vyjednávání se díky profesionální práci českých úřadů a dobré spolupráci s Evropskou komisí podařilo redukovat otevřené body na minimum," podotkl náměstek Braun.

Evropská komise má nyní tři měsíce na posouzení a na schválení dohody. V případě, že nebudou vzneseny žádné připomínky, očekává se její schválení na přelomu letošního léta a podzimu.

Evropská legislativa stanoví, že Dohodu o partnerství musí Česká republika stejně jako ostatní členské státy EU předložit do 22. dubna 2014. Nejpozději tři měsíce po zaslání dokumentu musí EK obdržet také návrhy všech programů spolufinancovaných z evropských fondů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…