Česko pomáhá uprchlíkům málo, tvrdí v tomto televizním rozhovoru politik Zelených. Migrantům bychom se prý měli věnovat mnohem víc

26.09.2018 12:10

RegionálníTelevize.cz odvysílala další díl pořadu Rozhovor s…., kde byl hostem člen předsednictva Evropské strany zelených a zastupitel Vsetína Michal Berg. Ten mimo jiné v interview prozradil, že podporuje přijímání uprchlíků, souhlasí s pražskými Zelenými a chce, aby malá města velikosti Vsetína integrovala uprchlické rodiny.

Česko pomáhá uprchlíkům málo, tvrdí v tomto televizním rozhovoru politik Zelených. Migrantům bychom se prý měli věnovat mnohem víc
Foto: repro Youtube
Popisek: Michal Berg v ReginálníTelevize.cz v pořadu Rozhovor s...

Hned na úvod debaty se Berg zastal pražských Zelených, kteří jdou do komunálních voleb s tím, že chtějí ubytovat pět tisíc afrických imigrantů. „Pražští Zelení chtějí, aby se Praha jako jedno z nejbohatších měst Evropy více zapojila do pomoci lidem, kteří to potřebují, což si myslím, že je věc, která je naprosto rozumná, lidská a která ve chvíli, když tu jsou takoví lidé, kteří potřebují pomoci, na místě,“ myslí si.

Zajímavě se také vyjádřil k další aktuální kauze ohledně přijetí či nepřijetí syrských sirotků. „Já se přiznám, že o této kauze nemám příliš informací, protože se v tuto chvíli věnuji kampani pro komunální volby ve Vsetíně,“ upřesnil, a vzápětí dodal, že zásadně nesouhlasí s tím, když premiér Babiš říká, že nepřijme nikoho.

Berg si dokonce myslí, že je to čistý hyenismus.

Moderátorka pořadu Eva Stejskalová se rovněž zeptala, zda si stále stojí za svým výrokem, že města jako Vsetín, kde chce být starostou, by měla přijmout uprchlické rodiny. „Vsetín již několik rodin dávno přijal. Nikdo si toho nevšiml, nikdo o tom neví. Lidé jsou již normálně integrovaní, jsou to rodiny z Barmy, z Ukrajiny a dalších zemí. Myslím si, že v tomhle směru má Vsetín co nabídnout."

Závěrem se zástupce Zelených věnoval právě Vsetínu.

„Vsetín by potřeboval řešit dopravní situaci, nejenom přidávat nová parkovací místa nebo zkapacitňovat průjezd pro automobily, protože je logické, že pokud bude aut čím dál tím víc přibývat, tak město není nafukovací. Problém dopravy na Vsetíně se musí řešit komplexně a počítat i s tím, že součástí řešení dopravy je městská hromadná doprava, která je v tuto chvíli přibližně o třetinu dražší než v jiných srovnatelných městech. Lidem se nevyplatí kupovat si předplatné na celý rok. Čím více lidí bude jezdit autobusem, tím méně bude jezdit autem a ulice budou průjezdnější,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…