Česko pošle do Arménie jako pomoc roušky a rukavice

21.11.2020 6:30

Česko pošle do Arménie 100.000 roušek a 43.000 ochranných rukavic. Vyplývá to z dokumentu, který na dnešním zasedání schválila vláda. Arménie požádala o pomoc prostřednictvím Evropské unie v souvislosti se zhoršením epidemie stavu covidu-19. Do země by měla materiál dopravit armáda v úterý.

Česko pošle do Arménie jako pomoc roušky a rukavice
Foto: Repro Facebook
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

Dar probíral tento týden Ústřední krizový štáb, na dnešním zasedání vlády ho pak po dohodě s obranou předkládal ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Podle dokumentu pošle Česko do Arménie roušky a ochranné rukavice v celkové hodnotě přibližně 1,07 milionu korun. Dopravu a doprovod k zabezpečení předání obstará armáda 24. listopadu.

Arménie, která podporovala v posledních týdnech separatistický region Náhorní Karabach v konfliktu s Ázerbájdžánem přes pozemní koridor, zaznamenala v říjnu prudký nárůst případů nákazy koronavirem. Stejně tak se epidemie šířila přímo v místě konfliktu.

Boje o Náhorní Karabach, které se rozhořely 27. září, byly označovány za nejtvrdší od války na počátku 90. let, kdy Náhorní Karabach i přilehlá území ovládli tamní Arméni za podpory Arménie. O valnou část enklávy v nynějších bojích přišli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…