Česko se připojí k žalobě kvůli MUS, hájí se Kalousek. Zamítli něco jiného

27.12.2011 13:08

Česko se prý stále může připojit k žalobě kvůli Mostecké uhelné. Uvedl to ministr financí Miroslav Kalousek. Podle něj švýcarský soud nezamítl civilní žalobu, ale pouze žádost o prominutí lhůty. Kalousek je přesvědčen, že v civilní žalobě má ČR velké šance.

Česko se připojí k žalobě kvůli MUS, hájí se Kalousek. Zamítli něco jiného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

„Česká republika po Novém roce podá civilní žalobu,“ ujišťoval v ČT ministr financí Miroslav Kalousek. Podle něj se Česko velice pravděpodobně připojí k trestnímu řízení okolo Mostecké uhelné (MUS).

Nedávno se ale spekulovalo o tom, že švýcarský soud zamítl tuto žádost. Podle Kalouska je to však úplně jinak. „Cesta, která byla vyhodnocena jako hlavní, je cesta civilní žaloby. Ta se zpracovává a bude podaná po Novém roce. Jsme zde přesvědčeni o relevanci našich argumentů,“ ujišťoval ministr.

To, co soud zamítl, je prý pouze žádost o prominutí lhůty. „Tak jsme tuto cestu zkusili, kdyby byla úspěšná, všechno by bylo jednodušší,“ míní Kalousek. „To, že úspěšná nebyla, neznamená, že civilní žaloba byla zamítnuta,“ vysvětloval.

Proti zamítnutí žádosti o odpuštění lhůty se Česká republika ještě odvolá. K tomu dojde do pátku tohoto týdne. Kdy zkusí civilní žalobu, ale zatím Kalouse neví přesně. „Jsem si jist, že ministerstvo financí žádnou svoji povinnost nezanedbalo a nezanedbává ani teď,“ ohradil se Kalousek proti některým kritikám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…