Česko zintenzivní družbu s Arménií. Dohodl to Zeman na Hradě

30.01.2014 14:00

Prezident Miloš Zeman vidí rezervy v hospodářské spolupráci s Arménií. Při čtvrtečním setkání se svým protějškem Seržem Sargsjanem proto přijal pozvání k návštěvě země. Do vládního leteckého speciálu s sebou vezme početnou delegaci podnikatelů. Setkání s arménským prezidentem se zúčastnili i ministři nové vlády.

Česko zintenzivní družbu s Arménií. Dohodl to Zeman na Hradě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zeman se se svým protikandidátem z prezidentské volby Karlem Schwarzenbergem v této věci shoduje. Předseda TOP 09 ještě jako ministr zahraničí před rokem na návštěvě Arménie uvedl, že je potřeba prohloubit vzájemný obchod mezi oběma zeměmi.

Memorandum o celní spolupráci

U příležitosti návštěvy arménské hlavy státu byly na Hradě podepsány smlouvy, například memorandum o celní spolupráci. Sargsjan je na Zemanovo pozvání v České republice od středy do pátku. Ve čtvrtek se Zemanem na Hradě i povečeří.

Arménský prezident obhájil svůj mandát před rokem, když ve volbách získal téměř 59 procent hlasů. Zahraniční pozorovatelé při hodnocení voleb ocenili pokrok ve srovnání s minulým hlasováním v roce 2008, kritizovali ale údajný nedostatek politické soutěže během volební kampaně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…