Český debilismus. Jan Kraus pohovořil o Zemanovi, Ovčáčkovi a Sobotkovi

02.12.2016 20:41

Herce Jana Krause zpovídal Těžkej Pokondr v rádiu Frekvence 1. „Každý, kdo pije v práci, není tak dobrý jako Churchill,“ vzkázal mimo jiné prezidentu Miloši Zemanovi.

Český debilismus. Jan Kraus pohovořil o Zemanovi, Ovčáčkovi a Sobotkovi
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Mimo jiné pohovořil také o muzikálu Šíleně smutná princezna, kde s Bobem Kleplem hraje rádce. „Kujme pikle se nedá minout. To je hymna těchto dvou grázlů. My jsme měli ambici, aby to bylo to, co to bylo pro nás,“ řekl Kraus. Rajcovalo ho to prý tím, že je to rodinná pohádka. „Rodinná pohádka jsou pilíře celé mojí tvůrčí historie. Ty, když mají úspěch, baví i ty staré i děti. Ale je to háček, bavit obě dvě ty party dohromady,“ dodal. 

V pohádce se objevuje také Mluvčáček. „Mluvčáček vznikl na zkoušce. Pak jsem objevil stejný titulek v Lidových novinách. Tomuhle brejlounovi bych chtěl poděkovat, že na tom Hradě je. Ten můj kretén má s tím pánem na Hradě také moc společného,“ dodal v narážce na prezidenta Miloše Zemana a jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka.

„Zesměšňovat politiky je normální, v každé společnosti. Jen mám pocit, že jsme v takové bryndě, jako v době, kdy pohádka vznikla – v roce 1967,“ posteskl si Kraus. Kroky ve společném zájmu, které se v pohádce zmiňují, jsme měli dříve se Sovětským svazem, dnes jej máme v Číně, všiml si například další paralely. 

Celý pořad ZDE.

Prezidentské volby v USA nazval vzpourou hloupějších nad zbytkem světa. „Trump je vítězstvím nespokojených lidí, lidí, kteří mají plné zuby establishmentů,“ dodal. „Americké volby ještě nejsou tak úplně ve výsledku, americký systém je trochu jiný, tak se musí počkat. Ale srovnávání s Reaganem mi nepřijde patřičné,“ řekl také se slovy, že on sám byl zastáncem Reagana.

Závěrem se pak český moderátor vyjádřil k současné politické scéně, kdy mu například vadí český debilismus, který poukazuje na to, kolik má prezident hlasů a jaké má mít pravomoci. „To v show Tvoje tvář má známý hlas je více hlasů,“ řekl. „Pevný premiér udrží prezidenta tam, kde patří. Premiér Bohuslav Sobotka je dnes premiérem, který se snaží se všemi vyjít. To už není premiér, ale je to přítel všech,“ uzavřel Kraus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…