Český komunista zaútočil na „Mekáč" a KFC. Podívejte se

21.07.2014 11:56

Kandidát do zastupitelstva města Náchod za komunistickou stranu Pavel Janeček se v souvislosti s každoročně vyhlašovanou soutěží o nejlepšího zaměstnavatele zamyslel nad firmami, které podle něj ani neznají zákoník práce. A ukazuje prstem hned na tři zahraniční společnosti, kterými jsou Tchibo a řetězce rychlého občerstvení KFC a McDonald's.

Český komunista zaútočil na „Mekáč" a KFC. Podívejte se
Foto: Daniela Černá
Popisek: Volební hesla KSČM

„Řetězce rychlého občerstvení neznají zákoník práce. Mimořádná kontrolní akce, která byla provedena na základě zkušeností, jelikož na tyto zaměstnavatele bylo v minulosti podáno mnoho podnětů ke kontrole, nám přinesla nepříjemné skutečnosti," píše Janeček.

Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

  • KSČM
  • Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • zastupitel města

„Povedené trojce podnikajících subjektů", jak o společnostech autor komentáře píše, byly uděleny pokuty v celkové výši 308 tisíc korun, a to prý především za nedodržování pracovní doby. „Osobně si myslím, že pokuty pro tyto firmy jsou příliš nízké a dovedu si představit mnohem vyšší," podotýká Janeček.

Nedodržování pracovní doby, narušování soukromí a nízké mzdy patří k běžným praktikám

Za takřka neuvěřitelnou považuje skutečnost, že provozovatel rychlého občerstvení Kentucky Fried Chicken (KFC) své zaměstnance dokonce natáčí na kameru. Také další nedostatky prý byly na denním pořádku. McDonald's zase nejvíce pochybil v odměňování pracovníků, nedodržoval prý totiž minimální mzdu. Co se týče německého řetězce Tchibo, pochybil nejvíce v porušování pracovní doby.

„Každý, kdo pracoval v těchto firmách, třeba jen brigádně, mi dá určitě za pravdu, že se zákoníkem práce vůbec neřídí," uzavírá svůj komentář Pavel Janeček.

Co přesně napsal Pavel Janeček ve svém komentáři:

KFC, McDonald‘s a Tchibo zaměstnavateli roku?

Řetězce rychlého občerstvení neznají zákoník práce. Mimořádná kontrolní akce, která byla provedena na základě zkušeností, jelikož na tyto zaměstnavatele bylo v minulosti podáno mnoho podnětů ke kontrole, nám přinesla nepříjemné skutečnosti.

Povedená trojka podnikajících subjektů „vyfasovala“ devět pokut ve výši 308 tisíc Kč, a to především za nedodržování pracovní doby. Osobně si myslím, že pokuty pro tyto firmy jsou příliš nízké a dovedu si představit mnohem vyšší.

Na několika provozovnách firmy AmRest, s.r.o., která provozuje Kentucky Fried Chicken, patřící do skupiny American Restaurants, bylo prokázáno, že si zaměstnance natáčí dokonce na kameru. Další nedostatky v odměňování a pracovní době byly také na denním pořádku. McDonald‘s (tato společnost je franšíza, proto se provozovatelé liší) pochybil nejvíce v odměňování pracovníků – nedodržoval totiž minimální mzdu, dále pak ani zaručenou mzdu. V porušování pracovní doby a narušování soukromí zaměstnanců pochybil také.Jeden z největších německých řetězců Tchibo „vyhrál“ na úseku nedodržování pracovní doby na plné čáře.

Každý, kdo pracoval v těchto firmách, třeba jen brigádně, mi dá určitě za pravdu, že se zákoníkem práce vůbec neřídí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…